Nakon što su prije dva tjedna internetom kolale glasine da su Guerrilla Games i Sony odgodili Horizon Forbidden West na 2022. godinu te da se spremaju ovoga mjeseca to službeno i najaviti, to se i dogodilo večeras u sklopu eventa gamescom 2021 Opening Night Live, pa smo saznali da Forbidden West izlazi iduće godine u veljači.

Javnosti se obratio direktor igre Mathijs de Jonge i objasnio kako je studio zapravo konačno završio posljednju fazu izrade. No istaknuo je i da još uvijek nisu sigurni da bi igru mogli isporučiti na vrijeme i na razini kvalitete kakvoj teže ako bi požurili izbacivanje novog Horizona unutar 2021. godine.

Istaknuo je i da su na njihove timove snažno utjecali današnji aktualni uvjeti rada od doma usred pandemije koronavirusa, a s obzirom na to da im je sigurnost zaposlenika na prvom mjestu, odlučili su igru izbaciti iduće godine.

To ujedno znači da sada po prvi puta imamo konkretni datum izlaska igre, pa sada znamo da Horizon Forbidden West izlazi 18. veljače 2022. godine i to za PlayStation 4 i PlayStation 5. Nažalost, novi video materijal iz igre nije prikazan, no De Jonge je otkrio da idući tjedan – 2. rujna kreću prednarudžbe za igru.

Posljednja novost i pozitivan završetak je da je u prvi nastavak Horizon Zero Dawn upravo stigao patch za PlayStation 5, koji u igru donosi 60 FPS-a.