Čini se da u ožujku najavljeni holivudski film Ghost of Tsushima nije jedini sadržaj kojemu se u bliskoj budućnosti mogu radovati fanovi Sonyjeve samurajske akcijske avanture i jedne od najuspješnijih PlayStation 4 ekskluziva.

Prema novim (inače pouzdanim) glasinama, navodno je u izradi Ghost of Ikishima, standalone singleplayer ekspanzija za Ghost of Tsushimu. Tu informaciju na internet su podijelili Shpeshal_Nick, insajder industrije poznat po točnim curenjima informacija za Xbox te uz njega i KatharsisT, leaker i korisnik poznatog foruma ResetEra.

Kako ističe Nick, Ghost of Ikishima trebao bi biti “Expandalone”, što je interesantan naziv za standalone ekspanziju, odnosno zasebnu igru koja se nadovezuje na original kao što to, primjerice, čine Uncharted: The Lost Legacy, Spider-Man: Miles Morales i druge slične igre. U kontekstu ekspanzije za Ghost of Tsushima, navodno bi to trebalo biti novo zasebno singleplayer iskustvo, za razliku od postojećeg multiplayer dodatka Ghost of Tsushima: Legends.

Izuzev naziva Ghost of Ikishima, malo je toga zasada poznato. Ono što zasada kruži u glasinama je da igra dolazi 2021. godine te da je u izradi već neko vrijeme. Nažalost, ne postoji informacija na koje platforme bi trebala doći, pa Shepshal_Nick ističe kako postoji mogućnost da će to biti cross-gen naslov, odnosno da je u izradi i za PlayStation 4 i PlayStation 5.

Ostaje za vidjeti je li ova glasina zaista istinita, a pretpostavlja se da ćemo to saznati na idućem Sonyjevom eventu State of Play koji zasada još uvijek nema konkretni datum, ali ga, prema nekim novim glasinama (ali i logičnim pretpostavkama) očekujemo uskoro, pogotovo s obzirom na činjenicu da Sony nije imao vlastitu E3 prezentaciju, već samo prikaz gameplaya za Horizon Forbidden West uoči ljetnih sajmova.