Sonyjeva interesantna inicijativa Play at Home koja je originalno nastala u travnju prošle godine usred pandemije koronavirusa, vraća se na velika vrata, kao što je i najavljeno krajem prošloga mjeseca veljače. Osim što je krenula s prvim danom ovoga mjeseca ožujka s besplatnom igrom Ratchet & Clank, inicijativa se nastavlja 25. ožujka, a Sony će podijeliti čak 10 igara.

U razdoblju od 25. ožujka pa do 22. travnja bit će moguće besplatno preuzeti pet igara za PlayStation 4 i četiri igre za PSVR. Najveća od njih, AAA akcijska avantura Horizon Zero Dawn Complete Edition, besplatna će biti tek nakon toga, odnosno od 19. travnja pa sve do 15. svibnja

Horizon Zero Dawn Complete Edition bit će besplatan od 19. travnja do 15. svibnja, a uz osnovnu igru uključuje i ekspanziju The Frozen Wilds te sav dodatno izbačeni DLC sadržaj

Lista besplatnih igara (25. ožujka – 22. travnja)

· Abzû je simpatična i vizualno spektakularna podvodna avantura koju nam donosi studio Giant Squid, tvorci igara kao što su legendarni Journey, Flower i tek nedavno izašli The Pathless.

· Enter the Gungeon je poznati dungeon crawler i bullet hell s velikim naglaskom na podžanr roguelike. Originalno je izašao 2016., a donosi proceduralno generirane levele i tamnice u kojima ćemo se napucavati s hrpom neprijatelja.

· Rez Infinite je akcijska pucačina bazirana na legendarnom SEGA klasiku iz 2001. godine, a kombinira mehanike glazbenih ritmičkih igara i rail shootera. U izdanju za PlayStation 4 ima i opcionalnu podršku za PlayStation VR.

· Subnautica je jedna od ponajboljih i nešto drugačijih modernih survival igara koja nas baca u istraživanje skrivenih morskih dubina vanzemaljskog planeta, istovremeno miješajući opuštajuću atmosferu s povremenim elementima horora. Idealno za zaigrati sada potpuno besplatno, prije nego izađe nastavak u svibnju.

· The Witness je, bez imalo zadrške, jedna od najboljih narativnih puzzle avantura iz prvoga lica u posljednjih deset, ako ne i više godina. Donosi istraživanje velikog open world misterioznog otoka i više od 500 zagonetki te duboke filozofske rasprave koje će vas tjerati na razmišljanje čak i mjesecima nakon što odigrate igru.

Uz navedenih pet igara za PlayStation 4, besplatno će se moći zabaviti i vlasnici PlayStation VR-a, jer u sklopu inicijative Play at Home Sony od 25. ožujka do 22. travnja dijeli četiri PSVR igre, a to su Astro Bot Rescue Mission, simpatična puzzle avantura Moss, ritmička akcijska igra Thumper i predivni Paper Beast u kojem ćemo istraživati mistični svijet i njegove životinje.

Više informacija o inicijativi Play at Home pročitajte i na službenome PlayStation blogu.