U podosta očekivanom razvoju situacije, holivudski film Sonic The Hedgehog ipak neće izaći ove godine, već je njegov dolazak u kina pomaknut na 2020. godinu.

Nakon što smo na samom kraju prošloga mjeseca dobili prvi pravi trailer za holivudsku adaptaciju jednog od najpoznatijih likova koje je SEGA ikad stvorila, čitava javnost i fanovi masovno su se pobunili zbog dosta bizarnog vizualnog dizajna glavnog lika Sonica. Potom je redatelj filma – Jeff Fowler, samo dva dana nakon izlaska trailera, putem društvenih mreža objavio kako je jasno i glasno čuo nezadovoljne kritike fanova te da će se produkcijska kuća Paramount Pictures i SEGA pobrinuti da filmski Sonic bude onakav kakav bi trebao biti i kakvoga fanovi žele.

No, potpuni redizajn digitalnog Sonica, sasvim je jasno, nije nimalo lagan posao, pogotovo kad se uzme u obzir činjenica da je film već dosta daleko u post-produkcijskoj fazi te su se mnogi pitali kako će studio uopće uspjeti izvesti ovakav pothvat, s obzirom da je film trebao stići u kina 8. studenoga ove godine.

Stoga je danas iznenada stigao još jedan tweet redatelja Jeffa Fowlera, u kojemu je najavljeno da će film Sonic The Hedgehog ipak kasniti po pitanju izlaska u kina te je objavljen novi datum izlaska – 14. veljače 2020. godine. Datum je odmah promijenjen i na IMDb-u.

Moramo priznati da poštujemo ovu odluku, s obzirom da i mi želimo da film bude napravljen kako treba, a tome pridonosi i činjenica da bi bez pomicanja datuma izlaska čitavi tim koji radi na vizualnim efektima morao raditi hrpetine sati, tjedana i mjeseci u izrazito velikom “crunchu” i pod ogromnim pritiskom da bi isporučili proizvod na vrijeme. Toga su bili svjesni i fanovi i sama industrija te je crunch bio česta tema kad se radi o budućnosti filma Sonic The Hedgehog.

Ovim novim tweetom, redatelj Jeff Fowler pokazao je da je i studio Paramount Pictures svjestan problematike te je u spomenutom tweetu za kraj dodao hashtag koji kaže: “nijedan vizualni artist nije ozlijeđen tijekom izrade ovoga filma“. Nama je drago, no idemo si još jednom ozlijediti oči, tako što ćemo ponovno pogledati sporni prvi trailer za Sonic The Hedgehog i čuditi se što je netko smatrao da se pjesma “Gangsta’s Paradise” slaže uz Sonica. Pridružite nam se.