Kao što su prethodno i najavili, Activision je danas unutar battle royale moda Call of Duty: Warzone premijerno prikazao novi Call of Duty: Vanguard. Iako su sami datum izlaska i cijena otkriveni putem PS Storea samo pola sata prije prikazivanja igre, službeni reveal potvrdio je da Vanguard stiže 5. studenog ove godine.

Za početak, kao što smo i ranije saznali, igra dolazi u tri izdanja. To su Standard Edition za 519,00 kn, zatim Ultimate Edition za 799,00 kn, a tu je i Cross-Gen Bundle koji vam, po cijeni od 579,00 kn, u jednom paketu donosi izdanje igre i za PS4/PS5, odnosno XOne/Xbox Series X/S.

Sva izdanja dolaze i uz rani pristup multiplayer beta testiranju igre koje će početi 16. rujna, a svi paketi imat će i određene bonus dodatke, kao što su blueprintovi, ekstra paketi oružja i igrivi lik iz singleplayer kampanje novog Vanguarda – Arthur Kingsley koji će bito dostupan kao zasebni igrivi operator unutar prethodne igre Black Ops Cold War i battle royale moda Warzone.  Otkriveno je i da već ovoga mjeseca kreće i alpha testiranje igre, koje počinje 27. kolovoza. Za više detalja o svakom pojedinačnom izdanju igre – posjetite ovaj link koji vas vodi direktno na PS Store.

Što se tiče live otkrivanja za Call of Duty: Vanguard u Verdansku, čitavi reveal počeo je velikim kooperativnim napadom na oklopljene vlakove koji su na vrhu imali topove, a potom je čitavu mapu Verdanska, prilagođenu za setting Drugog svjetskog rata, bombardirala golema eskadrila borbenih aviona, nakon čega je napokon uslijedio iznad podijeljeni premijerni trailer.

Trailer je potvrdio da se bitka odvija u Sjevernoj Africi, zatim na Istočnom frontu – najvećem bojištu Drugog svjetskog rata na kojem su ratovali nacistička Njemačka i Sovjetski Savez. Igra će nas, naravno, povesti i na Zapadni front, ali i na Pacifik, čime Vanguard ukratko obuhvaća najvažnije i brojne poznate bojišnice i okršaje, a sve skupa u traileru izgleda kao visokobudžetni holivudski ratni film koji uz vojsku pješaka uključuje i okršaje tenkovima i zrakoplovima.

Galerija fotki (klik na fotke za povećanje)

 

 

Bogata singleplayer kampanja

Sve rečeno vezano je uz singleplayer kampanju koju donosi Call of Duty: Vanguard i u kojoj ćemo igrati kao četvero različitih igrivih likova. To su britanski narednik Arthur Kingsley, sovjetska vojnikinja Polina Petrova, američki kapetan ratne mornarice Wade Jackson te australski poručnik Lucas Riggs. Sama priča kampanje, ali i navedenih četvero igrivih likova, inspirirani su stvarnim povijesnim ličnostima i događajima iz Drugog svjetskog rata, a igra je napisana uz pomoć povijesničara i savjetnika kako bi bila povijesno točni prikaz raznolikih bojišta najvećeg rata u modernoj povijesti.

Iako od prije znamo da Call of Duty: Vanguard donosi singleplayer kampanju, multiplayer i dobri stari mod Zombies, ništa drugo nije konkretno otkriveno vezano uz druga dva glavna moda, već isključivo uz singleplayer kampanju, pa više informacija o multiplayeru i zombijima očekujemo uskoro. Ono što je zasad ukratko poznato je da multiplayer donosi niz kooperativnih i kompetitivnih modova, 20 mapa i novi mod Champion Hill s elementima battle royalea i postojećeg moda Gunfight.

Za kraj, podsjećamo da Call of Duty: Vanguard izlazi 5. studenog za PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X|S.