Ranije ovoga tjedna na internet je u klasičnoj maniri, kao i puno puta dosad, procurila lista igara koje u svibnju dobivaju pretplatnici na PS Plus, a i ovoga puta ponuda je ipak stvarna te je upravo službeno potvrđena baš takva kakva je i procurila.

Drugim riječima, Sony je tako danas putem službenog PlayStation bloga najavio da s početnim datumom 3. svibnja na PS Plus dolaze FIFA 22 (i to u dva izdanja, zasebno za PlayStation 4 i zasebno za PlayStation 5), zatim Tribes of Midgard koji je istovremeno dostupan i za PlayStation 4 i PlayStation 5 te Curse of the Dead Gods samo za PlayStation 4.

Sony dodatno ističe i da ovomjesečna ponuda uključuje i bonus FIFA 22 FUT paket koji je, dakako, ekskluzivan za vlasnike pretplate na PlayStation Plus, što je zgodan dodatak jer taj FUT paket za igru FIFA 22 uključuje 11 igrača s ocjenom 82 ili više koji će vam, kako Sony kaže, “pomoći da izgradite svoj tim iz snova u FIFA 22 Ultimate Teamu“, a uz to sadrži i Icon Moments Loan Player Pick, odnosno odabir igrača za posudbu iz Icon Moments, što vam omogućuje da odaberete između nekih od najboljih igrača u povijesti i dodate jednog od tri u svoj sastav za pet utakmica.

Što se tiče druge dvije igre, Tribes of Midgard je survival akcijski RPG koji je na tržište izašao na ljeto prošle godine pod izdavaštvom Gearboxa. Nudi singleplayer kampanju te online multiplayer u kojemu kao vikinški heroj možete igrati u plemenu od deset igrača. Igra se odvija u proceduralno generiranom svijetu u kojemu ćete uz dinamične izmjene dana i noći štititi sjeme Drveta života (Yggdrasil) od raznih neprijatelja kao što su mračni vilenjaci, trolovi i divovi te koristiti razna oružja i skupljati resurse za craftanje.

Curse of the Dead Gods je, pak, interesantna roguelike igra iz 2020. koja je izašla pod izdavačem Focus Entertainment i ostvarila solidan uspjeh na svim platformama. Izometrijski je to dungeon crawler koji se snažno oslanja na vještine igrača te na istraživanje beskrajnih proceduralno generiranih tamnica i labirinata punih čudovišta i zamki. Igra na razne načine podsjeća i na uspješni i višestruko nagrađivani Hades, no s nešto manje zanimljivom pričom, ali izrazito zadovoljavajućim gameplay mehanikama.