Vijest o tome da iznimno popularni Netflix radi na seriji Witcher izašla je u javnost još prošle godine u svibnju, a od prvoga dana te najave, javnost i fanovi spekuliraju koji bi glumac mogao najbolje utjeloviti ulogu famoznoga Geralta. Od danas više ne moramo spekulirati, jer je službeno objavljeno kako je tu ulogu dobio ni manje ni više nego DC-ov filmski Čovjek od čelika – Henry Cavill!

Iako su mnogi priželjkivali da njihovog omiljenog Witchera Geralta utjelove glumci poput Madsa Mikkelsena (trenutno zauzetog Kojiminom iščekivanom igrom Death Stranding) ili pak Nikolaja Costera-Waldaua – HBO-ovog Jaimea Lannistera iz Igre Prijestolja, Netflix je ipak odlučio za modernu verziju Supermana – Henryja Cavilla, koji se izvrsno snašao u toj DC ulozi. Koliko će se zapravo dobro snaći u ulozi jednog od najpoznatijih plaćenika i lovaca na čudovišta – Geralta iz Rivije, ostaje vidjeti.

Samo priopćenje o odabiru Henryja Cavilla kao Geralta u seriji Witcher objavio je Netflix putem službenoga twitter profila, uz poruku kako su izrazito uzbuđeni najaviti njihov konačni odabir. Dakako, mišljenja fanova koji su odgovorili na tweet podijeljena su: dok jedni misle kako su iz Netflixa propustili priliku ulogu dati nekome poput legende Mikkelsena ili pak potpuno svježemu glumcu koji još nije razvikan, ali ima izrazitog talenta (što je praksa koja se mnogim studijima isplatila i pokazala kao izvrsna odluka za brojne serije), drugi su zainteresirani dati mu priliku i vidjeti kako će se Cavill snaći u ulozi koja ipak, mora se priznati, nije tipična za njegov dosadašnji portfelj uloga.

Također, vijest o samoj ulozi podijelio je i glumac Henry Cavill putem svoga službenog instagram profila. Iako je već i prije javno obznanio da je veliki fan Witcher knjiga i videoigara, poruka koju je objavio na instagram postu doista je simpatična i iz nje se jasno da iščitati kako je i Cavill veliki geek:

Kada će serija Witcher izaći na “male ekrane” putem Netflixa, zasada još nije točno poznato. Trenutno je tek u fazi pred-produkcije, stoga sigurno neće izaći ove godine, a potencijalno ni iduće, dok su generalna predviđanja kako će to biti 2020.  Kako god da bilo, vremena imamo i načekat ćemo se, a dotada nam u komentarima recite slažete li se s ovom Netflixovom odlukom odabira glumca? Jeste li i vi jedan od onih koji smatraju da je uloga trebala pripasti nekome drugome (i kome?) ili ste pak voljni Cavillu dati priliku i pričekati izlazak serije?