Skyblivion je moderski projekt koji stavlja svijet Obliviona u Skyrim engine. Drugim riječima, to je reimaginirana verzija popularnog RPG-ja koja koristi tehnologiju koja pogoni Skyrim. Tim moddera koji stoji iza ovog projekta je TESRenewal Group, a započeo je njegov razvoj još 2012. godine s ciljem da transformiraju cjelokupni The Elder Scrolls IV: Oblivion zajedno sa svim likovima, oružjem, predmetima, lokacijama, NPC-ima i cjelokupnim world assetima. 

Dugoiščekivani remake u izradi je preko 10 godina, a tim koji ga razvija godinama je, kroz brojne videozapise, ažurno obavještavao fanove o svom napretku i pozivao volontere koji su voljni doprinijeti projektu. U opisu najnovijeg trailera stoji: “Za izradu igara potrebno je vrijeme, to ide dvostruko za volonterski projekt veličine AAA igre za čiju izradu je timu developera trebalo puno godina. Bez obzira na to, danas bismo htjeli podijeliti da je Skyblivion u stanju u kojem možemo obećati izdanje najkasnije 2025. godine“. Sam trailer prikazuje Imperial City, susret s Mračnim bratstvom te razne divove, gobline, nemrtve i dremore kojih se sjećamo iz Obliviona.

Skyblivion tim opet poziva obožavatelje koji su voljni pomoći u izradi moda da se jave i pokušaju nadmašiti trenutni datum izlaska. 

“Nadamo se da ćemo uz vašu podršku završiti posljednje korake u ostvarenju našeg sna, možda čak i nadmašiti vlastitu procjenu”, stoji u opisu videa.

Skyblivion će biti potpuno besplatan, ali da bismo ga mogli igrati, moramo posjedovati Skyrim i Oblivion uključujući DLC-ove.