Microsoftova odlična i tek prije mjesec dana najavljena nova funkcionalnost FPS Boost za konzole Xbox Series X/S prema novim informacijama bit će primijenjena i na neke od Bethesdinih igara koje su tek prošloga tjedna dodane na pretplatnički servis Xbox Game Pass.

Podsjećamo, nova funkcionalnost FPS Boost koristi niz softverskih metoda koje se oslanjaju isključivo na izrazito snažni hardver novih konzola te tako poduplavaju framerate starih igara. Pomoću te opcije, neke igre koje se na konzoli Xbox One vrte u 30FPS-a sada se na novim konzolama Series X/S vrte u 60FPS-a, dok će neke druge skočiti sa 60 na 120FPS-a.

U novom videu objavljenom u petak, u kojemu se Xboxov Major Nelson fokusira na novosti kao što su novo najavljene Xbox wireless slušalice i opcija za filtriranje igara po jezicima, istaknuo je da će od opcije i funkcionalnosti FPS Boost sada profitirati i novo dodane Bethesdine igre koje su dosada bile ograničene na 30FPS-a.

Naravno, to se ne odnosi na apsolutno sve Bethesdine igre (podsjećamo, prošloga petka na Game Pass je stiglo čak 20 Bethesdinih igara), već će FPS Boost dobiti specifično nekoliko igara, a to su zasada Dishonored: Definitive Edition, Fallout 4, Fallout 76, Prey i Skyrim Special Edition.

Microsoft time nastavlja dokazivati nedavno istaknutu činjenicu da će Xbox Game Pass biti najvažnija platforma za igranje Bethesdinih igara, uz budućnost u kojoj će Bethesdine igre zapravo biti Xbox ekskluzive, izuzev igara koje već imaju postojeće ugovore za druge platforme (kao što su nadolazeće PlayStation 5 ekskluzive Deathloop i GhostWire: Tokyo te već postojeće multiplatformske igre).