Jučerašnji prvi dan digitalnog izdanja sajma QuakeCon 2021 bio je poprilično bogat sadržajem i Bethesda nas nije mazila količinom najava. Stoga smo odlučili sve važnije najave prvog dana prenijeti prigodno u jednoj vijesti. Evo što je sve najavljeno.

Skyrim Anniversary Edition

Da, da, Skyrim, igra stara gotovo jedanaest godina, koja je zaživjela na gotovo svemu na čemu je mogla, od frižidera do maltene krumpira, dobiva još jedno novo izdanje zvano The Elder Scrolls V: Skyrim Anniversary Edition, ovoga puta i za nove konzole PlayStation 5 i Xbox Series X|S, ali i za PC te stare konzole PS4 i Xbox One. Novi paket i reizdanje igre stiže u sklopu proslave deset godina Skyrima i izlazi 11. studenog, a imat će sve tri velike ekspanzije, potpuno novi dodatak pecanja (lol), ali i 500 jedinstvenih modova i dodataka iz Creation Cluba.

 

Quake remaster + Quake 2 i 3 na Game Passu

Nakon prethodno objavljenih glasina, stigla je i potvrda te je odmah na tržište i lansiran revitalizirani Quake, remaster legendarnog originala. Reizdanje Quakea dolazi uz rezoluciju 4K, a podržavat će i 120FPS-a kroz skorašnji update, dok se zasad vrti u 60FPS-a. Sadrži i potpuno novu ekspanziju koju je napravio Bethesdin razvojni studio MachineGames, a tu je i podrška za online i lokalni multiplayer, cross-play i cross-platformsko zajedničko igranje, poboljšani vizuali, osvjetljenje, modeli likova i okolina, dinamične sjene, anti-aliasing i sve čari modernih igara. Quake remaster stigao je na PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S i Nintendo Switch, a nadogradnju na novu verziju besplatno dobivaju i vlasnici igre za PC. No, to nisu jedine Quake novosti, jer Microsoft (sada vlasnik Bethesde) potom je lansirao Quake 2 i Quake 3 Arena na svoj pretplatnički servis Xbox Game Pass i tako nastavio nedavni niz dodavanja Bethesdinih igara na svoju pretplatu. Divotica.

 

Doom Eternal update i Doom kolekcija za Switch 

Ljubavi je dobio i serijal Doom. Prethodno se šuškalo da na Nintendo Switch dolazi paket DOOM Slayers Collection, a to se i dogodilo. Paket sadrži čak pet igara: Doom 1, 2, 3, 64 i prvi od dva nova, onaj iz 2016. (dok isti paket za PlayStation i Xbox, lansiran prošle godine, ne sadrži Doom 64). U paketu, naravno, nije noviji Doom Eternal, no isti je već od prije dostupan na Switchu, a sada u kolovozu na Nintendovu konzolu dolazi i njegova već postojeća ekspanzija The Ancient Gods: Part Two. No, još bolja vijest je da Doom Eternal na svim platformama dobiva novi update 6.66 koji izlazi na jesen. On će donijeti očekivani Horde mod (borbu s valovima demona), nove Master levele, ali i preradu Battle moda koji će imati poboljšani matchmaking i novu arenu.

 

Deathloop – multiplayer PvP detalji

Posljednja značajna stvar s QuakeCona definitivno je novi uvid u nadolazeću time loop pucačinu Deathloop hvaljenog studija Arkane (Dishonored, Prey) koja na tržište stiže za manje od mjesec dana. Puno smo detalja dosad vidjeli i saznali o Deathloopu i na radaru nam je kao jedna od najočekivanijih igara godine, no jučer smo dobili najkonkretniji uvid u igrinu asinkronu multiplayer komponentu u kojoj ćemo moći uskočiti u cipele AI antagonistice Julianne i drugim igračima zagorčati život invazijom u njihovu igru. Ukratko, trailer pokazuje i detaljni gameplay iz Juliannine perspektive, no studio podsjeća da će multiplayer komponenta biti potpuno opcionalna i moći ćemo ju isključiti te igrati isključivo u singleplayeru kao Colt, izbjegavajući invazije u potpunosti. Bez previše pompe, u nastavku pogledajte 25 minuta dubinskog pogleda u Deathloop.

 

I to je otprilike to za prvi dan najava s digitalnog izdanja sajma QuakeCon 2021. Event traje sve do nedjelje, 22. kolovoza, pa u idućih tri dana očekujemo još novosti iz Bethesdinih razvojnih studija.