Crowns and Pawns: Kingdom of Deceit avantura je studija Tag Of Joy i izdavača Thunderful Publishing koji neskriveno ističu da je inspirirana serijalom Broken Sword. Zapravo, sam autor spomenutog serijala, Charles Cecil, pohvalio je prekrasnu grafiku Crowns and Pawnsa, za koju je pak zadužen artist Broken Sworda 2.5, neslužbene igre obožavatelja serijala kojoj je Revolution Software dao dopuštenje za razvoj (a timu su dodijeljeni neki originalni art materijali).

S talentiranom glasovnom postavom koju znamo i iz legendarnih serijala kao što su The Monkey Island, Day of the Tentacle, Horizon Forbidden West, The Wolf Among Us i drugi, Crowns and Pawns: Kingdom of Deceit vodi nas na putovanje kroz “prekrasne lokacije Istočne Europe prožete romantizmom i zavjereničkim spletkama“. Heh, definitivno nešto što bi pročitali ili čuli i za serijal Broken Sword

Inače, igra je već jedno vrijeme dostupna za PC, na Steamu ima odlične ocjene, a naši vjerni čitatelji i gledatelji Reboot Online Games Weekenda možda se sjete da smo ju streamali i pri tome se dobro zabavili.

Verzija za Switch stiže 28. rujna i tom činjenicom dijelimo mišljenje direktora igre Šarūnasa Ledasa koji je rekao: “Oduševljeni smo što donosimo Crowns and Pawns: Kingdom of Deceit na Nintendo Switch. Mislimo da je to savršena platforma za ovakvu igru i stvarno smo sretni što možemo potpuno novoj publici donijeti igru koja ima odjek među ljubiteljima avanturističkih igara.