Vrlo zanimljiva kooperativna avantura Knights and Bikes nezavisnog razvojnog tima Foam Sword osim na PC, Mac i Linux stiže na PlayStation 4. Vijest je potvrđena na službenom PS blogu gdje je razvojni tim objasnio da će PS4 verzija stići paralelno s PC verzijom.

Naravno, da bi u tome uspio razvojni će tim morati uspješno zaključiti Kickstarter kampanju kroz koju pokušava prikupiti 100.000 GBP za dovršetak razvojnog procesa. Kroz kampanju dosad je prikupljeno nešto više od 64 tisuće funti, a kako je do njenog zaključenja preostalo 17 dana vremena ima više nego dovoljno.

reb_knightsbikes2

Utjecaj Tearawaya vrlo je uočljiv i to je potpuno okej.

Prema službenom opisu Knights and Bikes je avantura o djetinjstvu inspirirana legendarnim Gooniesima i japanskom JRPG igrom EarthBound. Iza igre stoje veterani industrije koji su radili na projektima poput Tearawaya, LittleBigPlaneta i Ratchet & Clanka.

Knights and Bikes postavit će nas u uloge para mlađarije, Nesse i Demelze, te poslati na avanturu u kojoj ćemo istražiti srednjevjekovnu legendu o Penfurzyju, otoku kojem prijeti uništenje. Tijekom igre oko sebe ćemo okupiti razna stvorenja, te pronaći junaka kojeg otok očajnički treba.

Više informacija o igri dostupno je na službenim web-stranicama.