Prije mjesec dana saznali smo da indie studio Sloclap do kraja ove godine planira izbaciti svoj kung-fu brawler SIFU, a sinoć nam je suosnivač i direktor studija Pierre Tarno kroz novi gameplay trailer pojasnio o čemu je točno riječ u igri.

SIFU će nas staviti u ulogu kung-fu studenta koji je zbog nepoznatih ubojica ostao bez čitave obitelji. Glavni lik potom ima samo jedan cilj – pronaći tih pet nesretnika i doći im glave na bilo koji način. A načina će biti zaista mnogo, od korištenja najrazličitijih sredstava iz okoline, poput palica, stolova i stolica do boca i cijevi, ali i tradicionalnih kung-fu vještina.

Pet ubojica njegove obitelji predstavljat će pet bosseva, inspiriranih kung-fu vrijednostima i kineskom mitologijom – vodom, zemljom, drvetom, vatrom i metalom. Smrt kao takva u novom traileru nije razjašnjena u potpunosti, no poznato je da će glavni lik prilikom svake smrti ostariti određeni broj godina. I ne, vrlo vjerojatno neće moći doživjeti godine izvjesnog Jože M. Smrt glavnog lika bit će razjašnjena u mjesecima koji slijede, zajedno s još nekim trenutno nepoznatim detaljima.

Detaljima kao što je, primjerice, datum izlaska igre, koji i dalje ostaje misterij. Znamo jedino da SIFU stiže na PC (ekskluzivno putem Epic Games Storea) te na PlayStation 4 i PlayStation 5 tijekom 2021. godine.