Razvojni timovi Crystal Dynamics i Eidos Montreal surađivali su na izradi treće i posljednje igre u rebootu serijala Tomb Raider koji je započeo 2013. godine. S Larom u mladim danima družili smo se šest godina, a priču smo dobili priliku okončati u rujnu prošle godine kada je izašao Shadow of the Tomb Raider. Osim osnovne igre, najavljen je bio i Season Pass koji je danas priveden kraju.

Od izlaska je izašlo šest DLC-ova koji su ubacivali nove Challenge Tombs, a danas je izašao posljednji koji će zaokružiti priču. The Path Home prati glavnu junakinju nakon što su sve borbe završile, ali nažalost za nju, prijatelji su joj nestali. U zadnjoj grobnici čeka tajna koja je jako dugo bila skrivena, a znamo da Lari ništa ne promiče. Osim nove priče, stigla je i nova oprema u obliku odjeće, luka i strijele, te nove vještine.

Shadow of the Tomb Raider možete zaigrati na PC-u, PlayStationu 4 i Xboxu One, a kako biste pristupili svim DLC-ovima morate imati Croft verziju igre ili kupljeni Season Pass. Ako ste zainteresirani samo za određene dodatke, možete ih kupovati zasebno – svaki Challenge Tomb košta 5 eura, a svaki paket opreme 3 eura. Na Steamu do 30. travnja možete igru nabaviti po 50 posto nižoj cijeni, pa ako ste propustili popuste do sada i čekali ste kompletiranu verziju igre, možete je ugrabiti. Sve druge detalje i informacije potražite na službenim stranicama.