Shadow of the Tomb Raider je posljednja igra u trilogiji koja je započela s rebootom serijala 2013. godine o kojoj smo prvi puta službeno čuli prije četiri mjeseca. Za vrijeme ovogodišnjeg sajma E3 je izdavač Square Enix pripremio par trailera, a sada smo dobili novi i detaljan prikaz najvećeg grada kojeg je neka Tomb Raider igra do sada imala.

Lara će se moći slobodno kretati po Paititiju – gradu kojeg nije dotakla moderna kultura. Domoroci koji u njemu žive razgovarat će s vama i davati vam misije i druge zadatke, moći ćete s njima trgovati i nabavljati novu opremu, od odjeće do oružja, te istraživati grobnice koje se nalaze u njegovoj blizini. Osim toga, NPC-jevi vode svoje živote i obavljaju poslove unatoč tome što im se glavna junakinja upadobrančila u mjesto.

U odnosu na trailere koje smo vidjeli prije mjesec i pol dana, Shadow of the Tomb Raider sada izgleda grafički mnogo bolje i detaljnije, pa se nadamo da će tako biti i u konačnoj verziji. Igra je u izradi za PC, PlayStation 4 i Xbox One te će na sve tri platforme postati dostupna 14. rujna. Ako želite, već sada možete odraditi predbilježbe i birati između tri verzije koje se prodaju (obična, Digital Deluxe i Croft), a detalje o njima, kao i svemu ostalom vezanim uz igru pronaći ćete na službenim stranicama.