Nakon punih godinu dana ekskluzivnosti za Epic Games Store, PC verzija SF horor trilera Observation od danas je dostupna i na Steamu.

Igra je originalno izašla 21. svibnja 2019. godine za PC i PlayStation 4, a najavljena je još u listopadu 2018. Donose nam ju razvojni studio No Code (poznat po igrama s nelagodnim atmosferama, kao što je Stories Untold) i poznati otkvačeni izdavač Devolver Digital. U Observeru preuzimamo ulogu S.A.M. – umjetne inteligencije svemirske postaje, upravljamo njezinim sustavom kontrola, kamerama i alatima te nam je cilj otkriti što se dogodilo stanovitoj dr. Emmi Fisher te zašto i gdje je nestala čitava posada s postaje.

Igra je prilikom izlaska ostvarila odlične rezultate, a osvojila je i nekoliko nagrada (najpoznatija od kojih je BAFTA za najbolju igru iz Velike Britanije). U svrhu promocije i proslave dolaska igre na Steam, Observation putem njegove Steam stranice u trenutku pisanja ovoga teksta pa sve do 28. svibnja možete kupiti uz čak 50% popusta te košta 10,49 eura, dok će mu nakon 28. svibnja redovna cijena biti 20,99 eura.

Ukoliko vas, pak, prvo zanima provjeriti kako igra izgleda, u nastavku pogledajte i novi trailer: