Razvojni tim No Code, poznat po igrama s nelagodnim atmosferama, i izdavač Devolver Digital, poznat po pronalaženju zanimljivih indie projekata, su prošle godine u lipnju najavili igru Observation. Tim je odlučio nastaviti s onim po čemu su ih neki igrači upoznali, pa je novi projekt opisan kao znanstveno-fantastični triler s umjetnom inteligencijeom S.A.M. u glavnoj ulozi.

Gledajući kroz objektiv ovog AI-ja morate dokučiti što se dogodilo sa znanstvenicom Emmom Fisher i njenom posadom koja se zaputila na misiju u svemir. Vi upravljate sustavima na postaji, kamerama i ostalim alatima, te pomalo otkrivate što se događa s Emmom, nestalom posadom i koje tajne S.A.M. krije. “Računala će nas i ovako i onako nekad ubiti, pa čestitam razvojnom timu No Code što su se odlučili pozabaviti teškom temom i usput zaraditi na strahu kojeg ljudi imaju”, šaljivo je izjavio predsjednik Devolvera Fork Parker.

Observation je dostupan za PC i PlayStation 4, a na računalima ga možete nabaviti putem Epic Games Storea ili Humble Bundlea gdje ćete dobiti ključ za aktivaciju na Epicu. Trenutno je zahvaljujući rasprodaji puno povoljnije to napraviti ovdje, jer igru možete umjesto za 21 euro nabaviti za 8,89 eura. Za neke detalje možete se zaputiti na službene stranice, a trailer koji je objavljen za proslavu izlaska igre možete pogledati ispod teksta.