Kao što je nedavno bilo i najavljeno putem teasera i fotografija, Sezona X (odnosno sezona 10) danas je stigla u Fortnite. Povodom nove sezone službeno je objavljen novi story trailer (koji je jučer procurio na internet prije nego ga je Epic Games službeno objavio), a sveukupno možemo reći da nova sezona donosi interesantne nove promjene.

Osim story trailera, stigao je i novi overview trailer, koji nam ukratko objašnjava sve što nas čeka u novoj sezoni. Prva koju valja istaknuti je da je u igri od sada dostupan kooperativni mech B.R.U.T.E. – novo “vozilo” kojime možemo upravljati udvoje (jedan igrač vozi, a drugi puca). Druga bitna značajka poprilično je velika vijest, a to je upravo ona koju su iz studija Epic Games nagovještavali kroz prethodno objavljene teasere.

Radi se o tome da će čitava mapa ovoga puta biti promjenjiva. Igrači će svuda po mapi nailaziti na Rift zone na kojima će se dijelovi mape vraćati u staro stanje kakvo nam je poznato iz prijašnjih sezona (kao što je poznata lokacija Dusty Depot). No to “staro” stanje neće biti onakvo kakvim ga se sjećamo, a prošlost nije jedini smjer u kojem će nas mapa odvesti.

Iz Epic Gamesa poručuju da nas očekuju prava iznenađenja na mapi koja će se tijekom čitave sezone konstantno mijenjati te da donosi “nova mjesta za istraživanje i nove tajne za otkrivanje”. No valja istaknuti i još jednu očiglednu činjenicu, a to je da je s novom sezonom došao i potpuno novi Battle Pass. Kao i prije, košta 950 V-bucksa, a sadrži više od 100 novih ekskluzivnih nagrada, od novih emoteova, glidera, wrapova za oružje i drugih šarenih stvari. Također, čim kupite Battle Pass, na poklon dobivate dva nova outfita: X-Lord i Catalyst.

Kako sve to izgleda, pogledajte u novom službeno objavljenom overview traileru.