Tijekom svjetskog prvenstva u igri Fortnite, studio Epic Games prikazao je teaser fotografiju za nadolazeću desetu sezonu te igre. Prva najava za desetu sezonu stigla je prije desetak dana, izgradnjom gigantskog robota Doggusa, usred neaktivnog vulkana. Robot se, kako se i očekivalo, našao u borbi s golemim čudovištem Cattusom, koji je više od mjesec dana kružio oko otoka.

Taman kad je započela izgradnja robota, u igri se pojavilo i sedam timera koji su nam dali naslutiti da se sprema nešto veliko. Odbrojavanje je završilo u subotu, 20. srpnja u 20:00h po našem vremenu, nakon čega je započela najveća bitka u povijesti Fortnitea, kodnog imena Cattus Vs. Doggus. Pobjedu je na kraju odnio robot Doggus, koji je nakon toga odletio s otoka prema svemiru, a od čudovišta je ostao samo ogroman kostur kojeg je i dalje moguće posjetiti.

Nova sezona nam dolazi već za par dana, odnosno 1. kolovoza. Prema teaser fotografiji koja je, uz komentar Think back“, objavljena na službenoj Twitter stranici igre, moguće je da nam se u igru vraća Dusty Depot, lokacija koju je još u četvrtoj sezoni pogodio meteor, nakon čega je postala Dusty Divot.

No, osim gore spomenutog tweeta sa slikom lokacije Dusty Depot, nedugo nakon toga objavljen je još jedan, na kojemu možemo vidjeti mech, ovoga puta uz komentar “Look Forward“. Misli natrag, gledaj naprijed….Dolazi li nam u igru putovanje kroz vrijeme i na koji je to način povezano s borbom robota i čudovišta, saznat ćemo u narednim danima, a vjerujemo kako uskoro stiže i prvi trailer!