Krajem svibnja pisali smo kako su na odlični pretplatnički servis Xbox Game Pass stigli Alan Wake, Cities: Skylines i Minecraft Dungeons. Još od 21. svibnja znamo da ovoga mjeseca, točnije 11. lipnja na Game Pass dolazi i No Man’s Sky.

No, to nipošto nije jedina odlična igra koja će svjetlo dana ugledati na tom fantastičnom pretplatničkom servisu, jer lipanjska ponuda zaista je bogata čitavom listom interesantnih naslova. Stoga u nastavku donosimo samo nekoliko istaknutih igara koje u lipnju dolaze na Game Pass, dok kompletnu listu možete naći putem Microsoftova portala Xbox Wire.

11. lipnja – No Man’s Sky (PC i konzola)

O dolasku poznate svemirske istraživačke survival igre studija Hello Games na pretplatnički servis Xbox Game Pass već smo prethodno pisali detaljnije na ovome linku prije dva tjedna, a od danas znamo da u igru stiže i podrška za cross-play. Što više reći osim da se No Man’s sky sada, četiri godine nakon klimavog izlaska, zaista isplati zaigrati.

 

11. lipnja – Kingdom Hearts HD 1.5 & 2.5 ReMix / Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue (Konzola)

Da sljedeći niz igara zaslužuje ovako velik nadnaslov, govori činjenica da se zapravo radi o dva paketa koji sadrže čak devet različitih igara u serijalu Kingdom Hearts. HD 1.5 & 2.5 ReMix je kolekcija od šest kompletno remasteriranih igara serijala, kroz koje igrači mogu uživati u avanturama protagonista Sore te njegovih Disney prijatelja poput patka Donalda, Goofyja i ostalih. HD 2.8 Final Chapter Prologue je paket od tri igre u serijalu, prva od kojih je kompletni remaster nastavka Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance, a druge dvije su dodaci koji su u vrijeme izlaska paketa (2014. godine) bile potpuno nove priče u serijalu. Ukratko, zaista velika hrpa Kingdom Hearts sadržaja.

 

11. lipnja – Battlefleet Gothic Armada 2 (PC)

Poznata Warhammer 40K svemirska real-time strategija s borbom gigantskih svemirskih brodova izašla je 2019. i donijela novu sekciju poznate priče u serijalu, uz tri nove kampanje i mnoštvo sadržaja i svemira za istraživanje te svih 12 frakcija iz ovog poznatog tabletop RPG-a.

 

18. lipnja – Bard’s Tale Remastered and Resnarkled (PC i konzola)

Kompletni remaster prve tri igre kultnog serijala The Bard’s Tale poznatog razvojnog studija inXile Entertainment donosi više od 20 sati sadržaja. Radi se o komičnom avanturističkom akcijskom RPG-u koji igrače uveseljava još od 1985. godine, a ova remasterirana trilogija donosi brojna poboljšanja i nadogradnje, uključujući i podršku za widescreen ekrane i visoke rezolucije.

 

18. lipnja – Thronebreaker: The Witcher Tales (Konzola)

U ovom singleplayer RPG spin-offu smještenom u svijet Witchera dobro poznati poljski studio CD Projekt RED vješto kombinira bogatu priču, istraživanje, jedinstvene zagonetke i kartaške mehanike borbe. Priča se vrti oko Meve – kraljice koja vlada Sjevernim kraljevstvima – Lyriom i Riviom. Meve će u Thronebreakeru biti suočena s još jednom Nilfgaardskom invazijom i zaputiti se na mračno putovanje uništenja i osvete. Igra donosi i istraživanje prethodno neviđenih područja iz svijeta Witchera, izvrsno napisane likove, izgradnju vojske i epske bitke.