Stigla je vijest o novoj turi odličnih igara koje će postati dijelom odlične Microsoftove pretplate na servis Xbox Game Pass, a u novoj ponudi prednjače fantastični Alan Wake te nadolazeća igra Minecraft Dungeons.

Kao i uvijek, vijest o novim pridošlicama na Game Pass dolazi putem Microsoftovog portala Xbox Wire i dobrog starog bloga Majora Nelsona, a kao i dosada, Nelson nam donosi potpuni popis igara, kao i točne datume kada će koja igra osvanuti na Game Passu. Ističemo da se, kao i prijašnjih mjeseci, ponuda igara za Game Pass na konzoli Xbox One donekle razlikuje od ponude za Game Pass na PC-ju (PC verzija bogatija je za jednu igru – Plebby Quest: The Crusades).

 21. svibnja – Alan Wake

Odlična survival horor narativna akcijska avantura izrazito poznatog finskog studija Remedy Entertainment (Max Payne, Quantum Break, Control) apsolutni je “must have” za svakog igrača kojega iole zanimaju odlična priča i odlične akcijske avanture. Alan Wake je originalno izašao 2010. godine te je prije samo nekoliko dana proslavio svoju desetu godišnjicu, a unatoč “starosti”, drži se fenomenalno.

 

21. svibnja – Cities: Skylines

Jedan od poznatijih i u posljednje vrijeme izrazito popularnih simulatora grada u kojemu ste zaduženi za rast vaše metropole te morate voditi brigu o tisućama građana, a pritom gradite, dizajnirate i upravljate gradom svojih snova. Ovaj detaljni city sim originalno je za PC izašao 2015. godine, a kasnije se pojavio i na konzolama. Cities: Skylines nudi vam sve alate koji su potrebni jednom gradu, od javnih usluga do građanske politike, a igra je do danas dobila čak devet ogromnih ekspanzija i nadogradnji.

 

26. svibnja – Minecraft Dungeons

Osim što 26. svibnja stiže na Game Pass, taj isti datum ujedno je i službeni datum izlaska ove dugo očekivane akcijske avanture nalik Diablu, što znači da će putem pretplate na Game Pass biti dostupna od prvoga dana. Igra je to smještena u univerzum Minecrafta, ali inspirirana klasičnim dungeon crawlerima. a originalno je najavljena još na jesen 2018. godine. Bit će ju moguće igrati kooperativno te će podržavati do maksimalno četvero igrača, a možete ju igrati i samostalno. Fanovi Minecrafta imat će se čemu radovati jer igra donosi i potpuno nova različita oružja, iteme, čudovišta i okruženja kakva dosad nismo mogli vidjeti u jednoj Minecraft igri.

 

Plebby Quest: The Crusades (Game Pass za PC)

Kao što smo ranije naveli, ponuda igara u Game Passu za PC razlikuje se od konzolaške ponude samo po ovoj jednoj igri, a u ovom trenutku nije poznato kada Plebby Quest: The Crusades siže na Game Pass za PC, osim da dolazi uskoro. Radi se o indie strateškom RPG-u na poteze smještenom u doba križarskih pohoda na Europu i Bliski istok, a igrači moraju preživjeti u borbi između ambicioznih vladara, religije i izdajničkih susjeda koji žele spaliti njihovo kraljevstvo.