Warzone, odnosno Activisionov free-to-play battle royale mod za Call of Duty: Modern Warfare i Black Ops Cold War napunit će prvu godinu od službenog izlaska za nešto više od mjesec dana, a čitavo vrijeme igra se bori s jednim konstantnim problemom. Cheaterima.

Borba s cheaterima težak je problem u Warzoneu. Nažalost, navedeno nije ništa čudno jer će se uvijek naći “igrači” koji na ovaj ili onaj način žele iskoristiti situaciju i ostvariti napredak koji ne zaslužuju. Najčešće jer su nedovoljno sposobnosti za isti. Stoga nas više ni ne čudi uporna borba s cheaterima u ovoj igri koju je, po podacima iz prosinca, dosad zaigralo više od 85 milijuna igrača širom svijeta. Iz Activisiona i razvojnih studija koji su sudjelovali u izradi igre, i dalje muku muče s takvim “igračima”, a sada su najavili da su već krenuli s podjelom više od 60 000 banova, što će u konačnici rezultirati s ukupno 300 000 uklonjenih “igrača” od izlaska igre.

Iz Raven Softwarea poručili su da posebnu pažnju obraćaju na sve “igrače” koji koriste aimbotove, wallhackove, trainere, stat hackove, hackove za korigiranje tekstura, hackove pomoću kojih se mijenja ljestvica igrača, različite injectore, hex editore i brojne druge nelegitimne dodatke.

S ciljem onemogućavanja cheatera, od izlaska igre implementirane su brojne sigurnosne značajke, in-game mehanizmi prijave, dodana je autentifikacija u 2 koraka, eliminiran je popriličan broj third-party softwarea te su povećani timovi zaduženi za nadzor, skupljanje podataka i sl. U narednom periodu dodatno će poboljšati svoj Anti-Cheat sustav, ubaciti dodatnu tehnologiju detekcije, upogoniti nove resurse za nadzor i pravovremeno uklanjati sve koji koriste nedopuštena sredstva. 

I Spectated a Cheater in Warzone Who Sucks at Cheating, I Thoroughly Enjoyed Watching Them Fail at the End! from CODWarzone

U prvih mjesec dana od izlaska, Activision i Infinity Ward zauvijek su banirali više od 50 000 cheatera. Petnaestak dana nakon tog ponovno su odradili jednu veliku čistku kojom su trajno udaljili dodatnih 20 000 igrača, da bi se nedugo nakon toga i sami igrači uključili u borbu protiv cheatera, na što su ponovno reagirali iz Activisiona razvivši Anti-Cheat sustav koji je sumnjive igrače međusobno povezivao na iste servere. No, cheaterima ni time nisu stali na kraj.

Detaljnu listu poteza na koje su se odlučili iz Activisiona pročitajte ovdje.