U proteklom tjednu na britanskoj inačici PlayStation Storea pisalo je kako će igra Sekiro: Shadows Die Twice imati neke mikrotransakcije (In – game purchases optional).

No svi fanovi igara razvojnog studija From Software koji je legendarni status stekao svojim serijalom Dark Souls i svi mrzitelji mikrotransakcija mogu odahnuti budući da je PR predstavnica zadužena za igru Wiebke Valentine u kratkom i konciznom priopćenju potvrdila kako igra neće imati nikakvu vrstu mikrotransakcija.

Valentine je zaposlenica PR tvrtke Step 3 koju je Activision unajmio za svoje potrebe odnosa s javnošću. Iako ”na polici” PlayStation Storea stoji ta već poslovično neugodna činjenica o postojanju mikrotransakcija, sada je evidentno da se radi o pogrešci koja će nesumnjivo biti otklonjena u vrlo skorom roku.

Mikrotransakcije koje bi uključivale nešto više od kozmetičkih dodataka bile bi svojevrstan ”pucanj u nogu” razvojnog studija i izdavača jer bi, na primjer, kupovina ”experience boostera” kojima bi igrači brže dosegli više nivoe snage svojih likova, dodatnih ”health packova” ili jačih oružja i slično, umanjila iskustvo i osjećaj postignuća kada u igrama ovog žanra pobijedite jakog neprijatelja ili bossa. Kao primjer neuspješno i nepotrebno uvedenih mikrotransakcija nameću se Deus Ex: Mankind Divided u kojem ste mogli kupiti Praxis kitove da si pojačate vlastite augmentacije (odluka koja je naposljetku naštetila sliku o igri što je na kraju naštetilo prodajnim rezultatima i pauziranjem franšize) i Middle Earth: Shadow of War čija je implementacija mikrotransakcija izazvala toliko kontroverze da je Warner Brothers naredio Monolithu da ih kroz zakrpu trajno i potpuno izbaci iz igre. Star Wars Battlefront II ne moramo ni spominjati…

Sekiro: Shadows Die Twice izlazi 22. ožujka za PlayStation 4, Xbox One i PC. Novi gameplay video prikazan na ovogodišnjem sajmu gamescom pogledajte u nastavku: