SEGA i Yoko Taro, dizajner NieR Automate najavili su bizarnu mobilnu igru naziva 404 Game Re:set.

Prije četiri dana izišao je zanimljivi dvominutni teaser gdje gledamo alternativni svijet u kojem zla SEGA preuzima kontrolu nad velikim gradovima poput Tokya, Pariza, Taipeia i New Yorka, a potom i čitavim svijetom. U videu se nasumično pojavljuju scene padajućeg mobitela na čijem ekranu pišu poruke: “Stvorite svjetliju budućnost” i “Uništite SEGA-u”, te posljednja, “2023. 2. 10. Svijet će se promijeniti”.

Cjelokupni doživljaj je ponešto nesvakidašnji gdje vidimo svijet u kojem je SEGA zavladala svim sferama života, a igrač se susreće s misterioznim entitetom X koji objašnjava da je SEGA nekako promijenila svijet u svoju korist. X igraču daje zadatak boriti se protiv SEGA-e i povratiti svijetu njegov stari izgled. U tome će mu pomoći SEGA-ine igre koje su, ni više ni manje, reimaginirane u ženske anime likove. Do sada je poznato da će se u igri pojaviti likovi inspirirani igrama Virtua Cop, After Burner, OutRun i Virtua Fighter.

“Od infrastrukture do zabave, SEGA vlada svim područjima”, stoji u opisu igre. “Cast ima moć promijeniti stvarni svijet. Ispiranjem mozga i korištenjem Casta, SEGA je preinačila svijet u svoju korist”.

Dobra SEGA, ne ona zla, je također razvila simpatičnu marketinšku strategiju otvorivši Twitter profil za nadolazeću igru na kojem prvi tweet izgleda ovako:

 

U grubom prijevodu, tweet glasi: “Država SEGA pokušava prevariti i kontrolirati ljude. Ovaj račun je otvoren da bi se otkrila “istina”. Želim prenijeti istinu koju skriva Sega što većem broju ljudi. Molimo pomozite u širenju vijesti. Vratimo izvorni svijet iz Sega zemlje”.

Kako je u videu nagoviješteno, ova igra bit će mobilni free to play RPG za iOS i Android uređaje. Igra je dostupna za predregistraciju, ali međunarodno izdanje za 404 Game Re:set tek treba biti najavljeno, tako da izgleda da će igra za sada biti japanska ekskluziva.

Danas je SEGA izbacila Showcase igre u kojem slušamo dizajnere koji pričaju o nadolazećem mobilnom RPG-u.