Prije nekoliko dana internetom su se proširile glasine da u svojim daljnjim planovima akvizicija Microsoft baca oko na Japan i tamošnje male i velike razvojne studije, no sada stiže informacija od samog šefa Xboxa koji tvrdi da to nije u potpunosti točno.

Glasine koje su prije nekoliko dana stigle s Bloomberga šef Xboxa Phil Spencer opovrgnuo je danas u intervjuu za portal GameSpot. “Mislim da to nije tako“, rekao je u odgovoru na pitanje je li išta iz Bloombergovog izvještaja točno, te dodao: “Mislim, nisam na svakom sastanku koji naš tim ima, ali to nije došlo od mene“.

Naravno, ove nove glasine mnogima su zvučale uvjerljivo i zbog činjenice da je Spencer još prošle godine spominjao kako bi valjalo kupiti neki japanski studio, pa se osvrnuo i na prijašnju suradnju s japanskim studijima koju je Xbox imao kroz godine te na dogovor sa studijom Tango Gameworks (Evil Within, Ghostwire: Tokyo). “Većina prilika koje smo imali do danas bile su dugotrajni odnosi, stoga, mislim da ne hodamo okolo s našim poslovnim karticama, bacajući ih iza ugla, pokušavajući naći ljude“.

Već sam pričao o mom afinitetu prema japanskim studijima, razmišljajući o tome kada smo imali više igara napravljenih u Japanu u sklopu našeg first-partyja. Uzbuđen sam provesti više vremena s Tango Gameworksom kad se dogovor sklopi i vidjeti što rade, tako da je to područje koje me interesira. Ali, ne, mislim da [glasine o kupnji] nisu točne“, zaključio je.

Što je još sve imao za reći šef Xboxa Phil Spencer u intervjuu za GameSpot, možete pročitati na ovome linku ili pogledati video iznad.