Kad je velika akvizicija završena, Activision je rekao da “očekuje” da će početi dodavati svoje igre na Game Pass nekad tijekom sljedeće godine. Zašto tek sljedeće godine, objasnio je šef Xboxa, Phil Spencer, za jučerašnji podcast.  

Podsjetimo se, prošli tjedan smo pisali da Activisionove igre neće stići na Game Pass do iduće godine, a Spencer se u podcastu osvrnuo na to pitanje. Konkretno, priupitan je o pridošlicama na Game Pass nakon akvizicije Bethesde 2021. godine kad su njihove igre ubrzo stigle na Game Pass, a Spencer odgovara da je slučaj s Activisionom kompliciraniji. 

Naime, kazao je da tim radi na tome da dovede Activisionove igre na Game Pass, ali da su regulatorni procesi i druge pravne prepreke kao i neizvjesnost do zadnjeg trena usporile taj zadatak. Međutim, ističe da se aktivno radi na tome, ali da “ima posla”. 

Sad kad je posao zaključen, krećemo s tim poslom, ali posla ima. I… voditelj Twittera je objavio nešto što govori o 2024., mislim da je to točno. Volio bih da postoji neka vrsta tajnog slavljeničkog dropa koji dolazi u idućih nekoliko tjedana, nema ga”, kazao je.