A Plague Tale: Innocence – mračna akcijska avantura koju nam donosi Asobo Studio, a izdavaštvo potpisuje Focus Home Interactive – na tržište je izašla ovoga utorka te skuplja odlične ocjene. Kako bi proslavili izlazak igre, Asobo Studio je izbacio novi i ovoga puta ponešto drukčiji trailer.

Naime, za novi trailer su se odlučili na kolaboraciju s poznatim holivudskim glumcem Seanom Beanom i stvorili dirljivi, intiman i potresan video u kojemu glumac, tijekom isječaka iz igre, čita jednu od najpoznatih lirskih pjesama slavnog britanskog pisca iz doba romantizma – Williama Blakea. Pjesma pod nazivom “The Little Boy Lost” savršeno paše uz radnju, tematiku i ozračje igre te nije teško shvatiti zašto su se autori odlučili baš za nju, naročito ako uzmemo u obzir ime igre (A Plague Tale: Innocence) te ga povežemo s Blakeovom zbirkom pjesama “Pjesme nevinosti” (“Songs of Innocence”).

Ova duboko potresna pjesma uzvisuje zapanjujuće prizore iz igre te savršeno ilustrira put Amicie i Huga kroz ratom razrušenu srednjovjekovnu Francusku“, o kolaboraciji i Blakeovoj pjesmi oglasili su se autori igre te dodali: “Jako puno radova Williama Blakea dijeli iste teme dječačke nevinosti i gubitka s našom igrom A Plague Tale, služeći kao izvor kreativne inspiracije čitavome timu tijekom razvoja igre“.

A Plague Tale: Innocence, podsjećamo, dostupan je od ovoga utorka 14. svibnja za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a da su pjesma, Sean Beanova izvedba, a time i sami trailer i igra zaista potresni i dirljivi, u nastavku teksta uvjerite se sami.