Zagrebački razvojni studio Gamepires i danas nastavlja s osvajanjem gaming svijeta svojom open world survival igrom SCUM. Prekjučer su doslovno preuzeli Twitch i s trona skinuli hiper popularni Fortnite, streamali su ih neki od najpoznatijih streamera na svijetu, a na društvenim mrežama su ih dijelile svjetske zvijezde poput DJ-a deadmau5a. Danas je igra napokon izašla na Steam putem programa Early Access i automatski postala trenutno najprodavanija igra na Steamu!

SCUM trenutno suvereno vlada Steamom i listom najprodavanijih igara!

Ekipa iz Gamepiresa u pozitivnom je šoku ovakvim brutalnim releasom i izrazito su zadovoljni zbog izvrsne startne pozicije u kojoj su se našli. Dakako, s obzirom na popularnost žanra, ali i količinu truda koji su uložili u SCUM, kao i detalja koje su ubacili u igru, bili su svjesni da se njihova igra ima čime dičiti čak i u kontekstu žanra u koji spada, ali ova količina zainteresiranosti ipak ih je iznenadila.  “Ovakav release nitko od nas nije očekivao u snovima” – govori nam Josip Barišić, Community Manager Gamepiresa.

Valja još jednom ponoviti nedavne statistike: oko 230.000 gledatelja pratilo je streamove SCUM-a putem twitcha, a danas ponovno ostvaruju velik uspjeh te se u trenutku pisanja ovoga teksta nalaze na drugom mjestu najgledanije igre na twitchu. Neke od streamova koji su upravo uživo možete pogledati ovdje:

Watch live video from TweaK_GG on www.twitch.tv

No ono što je još bitnije, igra je danas napokon izašla na Steam u Early Access obliku, te još bolje rezultate ostvaruje i tamo. Tako se vijestima o SCUM-u, kao trenutno najprodavanijoj igri na Steamu, pridružio i sami izdavač igre – Devolver Digital, koji je prije samo sat vremena putem twittera objavio kako im je SCUM već sada najveći launch ikada u povijesti Devolvera, što je fenomenalan uspjeh!

Jeste li i vi nabrijani na SCUM? Pratite li neki od streamova na twitchu ili ste uskočili u igru na Steamu? Također, ukoliko nekim čudom niste popratili, povodom dolaska igre u Early Access, mi vam dijelimo Steam kodove, pa vijest o tome i informaciju kako ih osvojiti pronađite na ovom linku.