Prije par dana izdavač Electronic Arts prikazao nam je prvi trailer za nadolazeću The Sims 4 ekspanziju, Realm of Magic, a sada imamo prilike vidjeti i prvi gameplay trailer.

Ovoga puta Simsi odlaze u svijet magije, a da bi do njega došli, moraju proći kroz misteriozni portal. Kroz video nas vodi glas Morgana, glavešine jedne od tri čarobnjačke škole, a objasnio nam je da postoje različite vrste magije, koje spomenute škole prakticiraju: Practical Magic, Mischief Magic, Untamed Magic i jedna dodatna, Alchemy. Kako bi započeli svoj proces učenja o magiji, moramo postati Spellcaster, a samim time postaju nam dostupne čarolije poput Transportalate (teleportiranja), ZipZap (strujnog udara), Morphiate (transformacije) itd. Naravno, kao i u svim Simsima do sada, očekujemo i mnoge strašne stvari koje će se “spletom nesretnih okolnosti” dogoditi našim likovima.

The Sims 4: Realm of Magic stiže na PC za dva dana, 10. rujna. Verzije za PlayStation 4 i Xbox One su također najavljene, ali s nešto kasnijim datumom izlaska, 15. listopada.