Microsoft Studios je jučer pustio u prodaju Halo Wars 2, novo poglavlje RTS-a izvorno objavljenog na Xboxu 360 koji u svom novom izdanju stiže na Xbox One i Windowse 10.

Zanimljivost je kako se Halo Wars 2 kojeg potpisuju ekipe 343 Industriesa i Creative Assemblya u klasičnom pakiranju  može nabaviti samo u Europi, dok je u ostatku svijeta dostupna samo digitalna verzija.

Kao i u prethodniku, na raspolaganju su nam dvije frakcije, United Nations Space Command (UNSC), povratnici iz prvog poglavlja, te alijenska rasa Banished kao zamjena za Covenante. Uz solo kampanju, developeri su u igru uvrstili nekolicinu multiplayer modova s podrškom do šest igrača, među kojima i Blitz koji uklanja klasičnu izgradnju baza i prikupljanje resursa, te u igru uvodi karte koje igrači sakupljaju i pripremaju prije partija.

Valja spomenuti kako je Halo Wars 2 jedan od naslova koji podržava Xbox Play Anywhere, što znači da kupovinom bilo koje inačice automatski dobivate obje dostupne po istoj cijeni, onu za PC odnosno Windowse 10 i onu za Xbox One.