Resident Evil 7, posljednji (novi) nastavak popularnog horror survival serijala Resident Evil, došao je do brojke od 7 milijuna prodanih primjeraka igre, objavio je Capcom u svom financijskom izvješću.

Na prvom mjestu najprodavanijih Capcomovih naslova još od 2018. godine stoji akcijski RPG Monster Hunter: World iz iste godine, s ostvarenom brojkom od čak 14.9 milijuna prodanih primjeraka, dok je na drugom mjestu Resident Evil 5 iz 2009. godine s 7.6 milijuna. Za petama Resiju 5 je Resident Evil 6 iz 2012. godine s 7.4 milijuna prodanih kopija.

Zanimljivo je uočiti da je remake igre Resident Evil 2 iz 2019. godine prestigao originalnu igru za PlayStation iz 1998. godine za nešto više od 800 tisuća prodajnih primjeraka, pa je tako “novi” Resident Evil 2 na šestom mjestu s 5.8 milijuna prodanih kopija, a originalni Resident Evil na sedmom mjestu s 4.96 milijuna. Navedeno zapravo nije nimalo čudno s obzirom da je remake uz PlayStation 4 izašao i na PC-ju i Xboxu One.

Na popisu top 10 najprodavanijih igara nalazi se još jedan naslov iz prošlog tisućljeća, a riječ je o igri Street Fighter II za konzolu Super Nintendo Entertainment System (SNES) s 6.3 milijuna prodanih kopija.

Capcomovu listu najprodavanijih igara možete pregledati ovdje.