Osim što već 35 godina jako dobro znamo koga ćemo zvati kad je nešto čudno u kvartu (GHOSTBUSTERS!), sada znamo i kad ćemo ih točno zvati, jer je danas objavljeno kako očekivani remaster igre Ghostbusters: The Video Game iz 2009. godine izlazi ovoga listopada.

Ghostbusters: The Video Game Remastered najavljen je u svibnju ove godine, a ukoliko ste još 2009. godine igrali original, poznato vam je da je to jedinstvena priča u čijoj su produkciji direktno sudjelovali glavni i odgovorni ljudi koji su nam donijeli i/ili su glumili u originalnim filmovima Ghostbusters (kao što su legendarni Bill Murray, Dan Aykroyd, Harold Ramis i Ernie Hudson).

S obzirom da igra donosi originalnu priču smještenu unutar radnje filmova, igrač preuzima ulogu novog Ghostbustera koji se pridružuje od prije poznatim filmskim likovima. “Manhattan je ponovno zadesila najezda duhova, demona i drugih paranormalnih bića, koje je u grad pustila misteriozna sila“, stoji u službenom opisu igre. Naš zadatak bit će sva ta nadnaravna bića poslati natrag otkud su došla, a za to ćemo koristiti niz opreme, gadgeta i oružja te se s brojnim bossovima i duhovima suočavati kroz različite uništive levele i okoline.

Sami remaster dolazi uz potpuno osvježenu novu 4K rezoluciju (HD, ako ste na Switchu) i to baš ove godine – na trideset i petu godišnjicu od izlaska prvog filma Ghostbusters, ali i na desetu godišnjicu od izlaska same igre. Ukoliko ste sve to već znali, evo novosti: Ghostbusters: The Video Game Remastered po novome izlazi 4. listopada 2019. godine i to za PC, PlayStation 4, Xbox One i Nintendo Switch, a osim digitalno, bit će dostupna i fizička izdanja za PS4, XOne i Switch. Napominjemo, digitalna PC verzija igre bit će ekskluziva za Epic Games Store.