Red Dead Online konstantno se nadograđivao, popravljao i rebalansirao od trenutka kad je bio dostupan. Činjenica jest kako je igra još uvijek u beti, no s obzirom na količinu novog sadržaja koji dolazi, izgleda kako Rockstar priprema Red Dead Online za puni izlazak.

Jedan od noviteta su pet novih kooperativnih misija koji nastavljaju ”A Land of Opportunities” priču, a zasebne misije imat će igrači s obje strane moralnog spektra.

Nadalje, igrače u ”free roamu” očekuju novi iznenadni eventi koji pružaju priliku za zaradom dodatnog novca i XP-a.

Jedna od najtraženijih aktivnosti koju je zajednica zahtijevala napokon dolazi u igru, a radi se o kompetitivnom hold ’em pokeru kojeg je moguće igrati u privatnim mečevima s prijateljima ili na javnim mjestima s drugim igračima. Poker mečevi moći će se igrati u Blackwateru, Saint Denisu, Valentineu, Tumbleweedu i Flatneck Stationu.

Jedan od najvećih noviteta nalazi se u suživotu agresivnijih i mirnijih igrača. S obzirom na to da ne žele svi upucati prvu osobu na koju naiđu u igri, Rockstar na ovaj način želi izbjeći cijepanje svoje zajednice u igri. Stoga će igrači prije ulaska u free roam imati opciju biranja Offensive ili Defensive stilova igre.

Oni koji odaberu Offensive moći će kao i dosad mlatiti jedni po drugima, no oni koji se odluče za Defensive stil imat će vidljivi štit iznad glava kako bi jasno naznačio drugima da ne želite sudjelovati u prolijevanju krvi. No, ako će oni ustrajati na bivanju agresivnima prema njima, morat će znati kako vas neće moći udariti, zavezati lasom, čak ni automatski ciljati, a primat ćete i manje štete od drugih igrača.

Čak i ako vas uspiju ubiti, moći ćete optužiti protivničkog igrača što će staviti ogromnu cijenu na njegovu glavu. Oni koji svejedno nastave sa svojim nedoličnim ponašanjem će biti sve više i više udaljeni od mjesta gdje su ubijeni, sve dok ih igra neće baciti na drugi kraj mape.

Uz sve navedeno, Rockstar uvodi i neke gameplay promjene, kao i promjene u balansiranju. Tako je, naime, ubrzana animacija promjene oružja, a Molotovljevi kokteli i dinamiti će odmah biti upaljeni nakon bacanja.

Praćenje automatski naciljanih glava protivnika ukinuto je s ciljem unosa veće razine vještine u borbe između igrača, što će napola zadovoljiti onaj dio igrača koji je tražio servere koji uopće nemaju automatskog ciljanja.

Rockstar je odlučio biti darežljiviji pri nagrađivanju igrača tako da je povećao količinu zlata koje igrači dobiju za sudjelovanje u raznim aktivnostima, s tim da one aktivnosti koje su donosile najveću količinu zlata će po novom donositi čak duplo više.

Za puni pregled svih noviteta i eventualnih planove koje Rockstar ima za Red Dead Online, svakako pogledajte kompletan popis na njihovoj službenoj stranici.