Nedavno smo prenijeli vijest o curenju informacija zbog koje je ekskluzivnost Quantum Breaka za Xbox konzole dovedena u pitanje te da bi igra ipak mogla biti dostupna i na PC platformi.

Službena potvrda o dolasku igre na PC danas je osvanula na stranicama igre, u obliku posebne ponude koja svim kupcima Quantum Breaka na Xbox One jamči besplatnu kopiju igre za Windows 10. Obje verzije igre bit će dostupne 5. travnja, ali još uvijek u zraku visi pitanje hoće li igra biti dostupna na drugim operativnim sustavima.

Još uvijek očekujemo pojašnjenje Remedya ili Microsofta o tome je li Windows 10 izdvojen zbog promotivne ponude ili se planira ograničiti kompatibilnost porta igre samo na taj operativni sustav (što bi nužno isključilo Linux i Mac publiku, ali i one s ranijim verzijama Windowsa na svojim PC-jima).

Ovo je možda samo najnoviji u nizu trikova kojima Microsoft pokušava što veći broj ljudi pridobiti na svoj najnoviji operativni sustav, jer očito cijena od 0 kuna i ona iritantna ikona u donjem desnom kutu vašeg ekrana nisu bili dovoljni.