Nakon Grim Fandanga i skorašnjeg Full Throttlea i Day of the Tentaclea, Tim Schaefer i ekipa nastavljaju sa selidbom voljenih klasika na platforme nove generacije. Iako se ne radi o LucasArts naslovu (s time smo gotovi), sljedeći na rasporedu je Psychonauts, voljeni, šareni, pomalo psihodelični platformer koji je originalno izašao 2005. za PlayStation 2, Xbox 360, Xbox, PC, Linux i Mac.

O Psychonauts smo stvarno puno pisali, zahvaljujući između ostaloga crowdfunding kampanji za Psychonauts 2, koja je danas privedena kraju sa skupljenih $3.829.024. Ali za slučaj da ste živjeli pod kamenom ili igrali Fallout 4 zadnjih mjesec dana, što je ista stvar s obzirom na količinu izloženosti vanjskom svijetu, ponovit ćemo: u Psychonauts igrate kao Razputin (za prijatelje Raz), mladi i nadobudni vidovnjak/medij/telepat koji se želi pridružit elitnom odredu telepatskih tajnih agenata, za što mora ići u… ljetni kamp.

Psychonauts na PlayStation 4 dolazi na proljeće, a radit će se o emuliranoj verziji za PS2, s nekim ispoliranim detaljima na kojima u Double Fineu još rade.

Osim toga, ove godine ekskluzivno na PlayStation VR dolazi spin-off Psychonauts in the Rhombus of Ruin, a Psychonauts 2 dolazi “za par godina”, kažu iz Double Finea, tako da nam Psychonauts sadržaja neće nedostajati.