Double Fine su objavili prve in-game slike iz remastera popularnog klasika Day of the Tentacle.

Začetniku Double Finea Timu Schaferu ovo će biti drugi remaster neke njegove avanture. Prvi je bio Grim Fandango, koji je iz smrti uskrsnuo 27. siječnja ove godine.

Originalni Day of the Tentacle izašao je davne 1993. kao nastavak Maniac Mansiona, a u njemu smo igrali kao troje čudnih tinejdžera koji su pokušavali promijeniti tijek vremena i spriječiti da zli ljubičasti krak lignje (ili hobotnice? ili nekog drugog glavonošca?) zavlada svijetom.

Osim novog ručno crtanog izgleda, remaster će sadržati i obnovljeni zvuk, glazbu i zvučne efekte. Za one koji žele znati više, na remasteru će se naći i audio komentar tvoraca originalne igre: Tima Schafera, Davea Grossmana, Larryja Aherna, Petera Chana, Petera McConnella i Clinta Bajakiana.

Za one kojima ne pašu sve te napredne moderne tehnologije, u igri će se u svakom trenutku moći promijeniti izgled između onog originalnog i remastera, a Day of the Tentacle dobit će i novi UI ako vas zbunjuje popis komandi na donjoj polovici ekrana kojim smo igrali original.

Day of the Tentacle Remastered trebao bi izaći početkom 2016. za PS4, PlayStation Vitu, PC i Mac. PlayStation verzije podržavat će cross-buy.

Pogledajte razliku između originala i remastera u ovom gifu koji smo vam složili, a mi odlazimo još jednom (ili tri puta) prijeći Day of the Tentacle prije izlaska remastera.

Day of the Tentacle

Inače – psst – Tim Schafer dolazi na Reboot Develop 2016!