Razvojni studio Double Fine Productions, na čelu s njihovim simpatičnim šefom Timom Schaferom, putem svoje crowdfunding platforme Fig.co objavio je kako njihovu očekivanu uvrnutu avanturu Psychonauts 2 ipak nećemo zaigrati ove godine, kako se dosad mislilo.

Kao što je nedavno objavljeno u sklopu sajma E3 2019 i velike Microsoftove E3 press konferencije, Double Fine je još jedan u nizu studija koji su postali dijelom velike Microsoftove obitelji, odnosno njihovih studija pod zajedničkim imenom Xbox Game Studios, o čemu je šef Double Finea Tim Schafer imao samo riječi hvale.

Novost da Psychonauts 2 ipak nećemo igrati 2019. godine dolazi u paru s novim videom/vlogom koji je studio složio i pustio u javnost putem svog službenog YouTube kanala i tako prikazao vlastito iskustvo ovogodišnjeg sajma E3 2019 i kako je to sve izgledalo iz njihove perspektive – od Schaferovog pojavljivanja na velikom Microsoftovom stageu, gostovanja na eventu E3 Coliseum zajedno s popularnim holivudskim glumcem/gamerom/YouTuberom Jack Blackom, pa do Double Fineovog štanda na sajmu i dojmova novinara i publike, nakon što su imali priliku vidjeti demo igre.

Što se, pak, tiče službene objave putem platforme Fig.co, iz Double Finea prvenstveno ističu da, iako ih je kupio Microsoft, Psychonauts 2 će i dalje izaći na sve obećane platforme, uključujući i PlayStation 4, kao što je i dosada bilo planirano te igra neće postati PC i Xbox ekskluziva. Što se tiče same odgode izlaska, prebacivanja na iduću godinu i činjenice da ih je kupio Microsoft, iz studija su imali za reći sljedeće:

Ne bi trebalo biti previše primjetnih promjena, bar ne zasada…osim jedne bitne iznimke: sada za izlazak [igre] ciljamo na iduću godinu. Znamo da je uvijek razočaravajuće kad morate čekati malo duže, ali također znamo da ste vi zapanjujuća i podržavajuća skupina, koja – kao i mi – želi da igra bude što bolja. Stoga se nadamo da ćete razumjeti <3″.

Sumirano, po novome Psychonauts 2 izlazi nekad tijekom 2020. godine te i dalje stiže na PC, PlayStation 4 i Xbox One (te Mac i Linux), a putem ovoga linka pročitajte detaljniji izvještaj studija Double Fine Productions. U nastavku ponovno pogledajte gameplay trailer prikazan u sklopu sajma E3 2019.