Nezavisni norveški razvojni studio Red Thread Games i njegov osnivač Ragnar Tørnquist mnogima će biti poznati po igri Dreamfall Chapters – epizodnom nastavku poznate avanture Dreamfall: The Longest Journey koju nam je originalno donio studio Funcom, kao i njezinog prethodnika The Longest Journey još iz davne 1999. godine. Mnogi će, također, znati da je prve dvije igre serijala stvorio upravo Tørnquist dok je radio za studio Funcom. No, ono što mnogi možda ipak neće znati je da Red Thread Games trenutno radi na novoj istraživačkoj igri imena Draugen koja nam po novome stiže već ovoga proljeća.

Očekuje nas misteriozna detektivska priča smještena u pitoresknu Norvešku u dvadesetima, uz puno istraživanja

Naime, Draugen je singleplayer igra iz prvoga lica koja se fokusira na elemente psihološkog trilera i detektivske misterije, a smještena je u Norvešku u 1920-te godine. U Draugenu ćemo preuzeti ulogu protagonista Edwarda Charlesa Hardena koji je proveo svoj čitav život u izolaciji u svojoj radnoj sobi, prikovan uz knjige i pisma, a jedini kontakt s vanjskim svijetom su njegova sestra Betty i Edwardova mlada štićenica Lissie. Mi kao igrači uskačemo u priču u trenutku kad je Edwardova sestra misteriozno nestala te ćemo se morati odvažiti na put kako bismo otkrili gdje je i poput detektiva pratiti njezin trag. Na putu će nam se pridružiti i štićenica Lissie kao vjerni AI kompanjon, što će potaknuti zaista interesantnu dinamiku između ovih dvoje likova.

Već po ovoj sceni iz trailera igra nas pomalo podjeća na Bioshock Infinite, ali Draugen neće biti pucačina

Iz studija Red Thread Games obećavaju kako će Lissie biti nezavisni kompanjon s živopisnom osobnošću te da će reagirati i biti u interakciji s nama kroz dinamičan sustav dijaloga i sučelja. Moramo priznati – ovo nas izrazito podsjeća na Bioshock Infinite i interesantnu dinamiku odnosa kakvu su imali Booker i Elizabeth te jedva čekamo vidjeti kako će ovo funkcionirati u jednoj narativnoj istraživačkoj igri kao što je Draugen. Osim kompanjonke Lissie, iz studija obećavaju da ćemo u Draugenu iskusiti i značajne promjene u okolišu, što će biti rezultat narušavanja mentalnog stanja protagonista Edwarda, a kroz sve to, fokus će biti na otkrivanju detalja i skrivenih tragova kroz zamršenu misterioznu i mističnu priču. S obzirom na prethodne igre poput serijala Dreamfall i The Longest Journey, od studija Red Thread Games i njihovog osnivača Ragnara Tørnquista ni ne očekujemo ništa manje od odlične priče.

Studio igru naziva “Fjord Noir” pričom punom misterije i napetosti, smještenom u maglovitim fjordovima ruralne Norveške u dvadesetima

U svakom slučaju, osim što je danas izašao potpuno novi trailer, također je objavljeno da će Draugen izaći na PC već ovoga svibnja i to putem Steama, na kojemu ju već sada možete dodati na svoju wishlistu, a kasnije tijekom godine očekuje se izlazak i na druge platforme i konzole.

Dok čekate izlazak igre, u nastavku pogledajte novi gore spomenuti story trailer i provjerite hoće li Draugen biti nešto za vas.