Razvojni studio i izdavač Funcom, inače poznat po hrpi odličnih igara kao što su survival Conan Exiles, zatim nešto stariji Dreamfall: The Longest Journey te Age of Conan i mnoge druge, odabrao je interesantan način da (ne)najavi kako rade na vlastitoj novoj igri Dune – adaptaciji poznatog serijala knjiga pisca Franka Herberta i nedavno objavljenog istoimenog hit holivudskog filma.

Naime ovih su dana otvorili novu web stranicu putem koje upravo traže nove zaposlenike koji bi radili na “zasad nenajavljenoj igri Dune”, a koja bi trebala biti open-world multiplayer survival. Prema popratnom tekstu koji su objavili na stranici, ova nova igra Dune bit će Funcomov najambiciozniji projekt dosad, a radnja će, naravno, biti smještena na pješčani planet Arrakis. Sad je vrijeme i da istaknemo da ovo nema veze sa strateškom igrom Dune: Spice Wars koja je najavljena prošlog prosinca i koja je ovog travnja stigla u Early Access.

Zamislite si biranje vanzemaljske rase, klase i početne priče, a potom i šibanje s drugima po pustinjama Arrakisa iz trećeg lica, izbjegavajući napade golemih pješčanih crva

Posljednji paragraf u generalnom pozivu zainteresiranim budućim zaposlenicima Funcoma ističe kako će Dune biti pravo next-gen survival iskustvo s velikim otvorenim svijetom i bogatim pozadinskim loreom i pričom te da će omogućiti igračima da ostvare svoj san putovanja vječito promjenjivim krajolikom ovog poznatog SF univerzuma.

Osim gore spomenutih informacija, otkrivene su i tri konceptualne slike, od kojih jedna služi kao pozadina za listu s čitavim nizom upražnjenih pozicija koje se Funcom nada popuniti u svome timu kako bi oživjeli igru Dune. S obzirom na to da se radi o ovako ranoj fazi razvoja igre i da je u principu nisu ni službeno najavili nekim teaser trailerom već samo kroz oglase za posao, nema nikakvih informacija o datumu izlaska.

Klikni na fotku ako se pronalaziš u nekoj od pozicija za posao u Funcomu. Naša bivša volonterka Dajana, sadašnja Funcomova art producentica, kaže da je super 🙂