O očekivanoj PlayStation 4 ekskluzivi Concrete Genie (koja će na inovativne načine koristiti PS4 Motion kontrolere i tjerati nas da crtamo i maštamo) pisali smo u nekoliko navrata otkako je najavljena u listopadu 2017. godine. Dosada nam je jedino falio konkretni datum izlaska, a razvojni studio Pixelopus sada ga je napokon objavio. Concrete Genie igramo već ovoga listopada!

Posljednji puta o igri smo pisali ovoga ožujka kad je dobila novi story trailer, a moramo priznati da smo se pomalo zabrinuli da ju nećemo zaigrati još dugo, naročito jer na ovogodišnjem sajmu E3 2019 nije bilo Sonyja, pa tako ni vijesti o Concrete Genieu.

“Paint Skating” – nova mehanika bojanja magičnim kistom, upravo najavljena putem PlayStation Bloga uz datum izlaska igre.

Iako smo o radnji igre već prethodno pisali, podsjetimo se još jednom: glavni protagonist ove akcijske avanture iz trećeg lica bit će dječak imena Ash, kojega maltretiraju vršnjaci iz škole. Kako bi se nosio s time, dječak se okreće crtanju i umjetnosti. Svoju maštu vješto prenosi u stvarnost pomoću kista i magične boje. Igra je vizualno zapanjujuća i puna boja, unatoč sivilu koje okružuje dječaka u kišnom, zagađenom i prljavom gradu zvanom Denska.

Sada, u sklopu današnje konačne objave datuma izlaska, dobili smo i novi trailer uz svjež prikaz gameplaya. Ukoliko ga usporedimo s prijašnjim trailerima, možemo zaključiti da je igra zaista napredovala u odnosu na prethodne trailere, a vizualno izgleda još spektakularnije.

Također, osim objave novog trailera, razvojni studio Pixelopus putem službenoga PlayStation bloga objavio je da će igra imati i photo mode, a isto tako su stigle i informacije o različitim dostupnim izdanjima igre, koja se mogu prednaručiti od danas.

Tako na raspolaganju imamo standardno digitalno izdanje po cijeni od 199kn uz koje u prednarudžbi dobijete i dinamičku temu imena “Denska” za PlayStation 4. Tu je i Digital Deluxe izdanje po cijeni od 269kn koje, uz “Denska” dinamičku temu, donosi i paket dodataka: Pond Design Pack (dodatni potezi kistom i crteži), digitalni soundtrack, digitalni art book i još jedna dodatna PS4 dinamička tema “Lighthouse”.

klik na sliku za povećanje

I napokon datum izlaska: Concrete Genie izlazi 8. listopada 2019. godine ekskluzivno za PlayStation 4. Igra će, također, imati podršku za PlayStation VR kroz dva specijalno za VR iskrojena imerzivna iskustva, a više o igri, dodacima i svemu gore navedenom pročitajte putem službenoga PlayStation bloga.