Još od najave ovogodišnjeg NBA 2K-ja i informacije kako će next-gen verzija igre doći s promjenama u igrivosti, ljubitelji košarke i serijala NBA 2K pitaju se koliko je vatre odnosno dima u toj najavi. Danas konačno saznajemo prve detalje, gledamo prve slike iz igre kao i trailer koji otkriva djelić onoga što je Visual Concepts radio proteklo vrijeme. I to vjerojatno većinu vremena obzirom na zahtjevnost razvoja za novu platformu i – važnije – na promjenama u igrivosti, umjetnoj inteligenciji, i kako sami kažu u PR objavi – na velikim promjenama u MyPLAYER builderu. 

Nikad prije nismo uspjeli isporučiti ovoliku razinu vizualne uvjerljivosti i realizma u videoigri“, rekao je Greg Thomas, predsjednik Visual Conceptsa. O.K. s time se lako složiti, rekli bismo, jer ipak se radi o najjačim konzolama koje još nismo ni dočekali u prodaji. Čak bi rekli da su next-gen osvjetljenje, teksture i animacije koje bi trebale vizualnu prezentaciju podići na sasvim novu razinu očekivane od onog trenutka kada je 2K najavio verzije za PS5 i XSX/S. No, ono što nas posebno zanima su sljedeće najave:

> Iznova razvijeni pokreti igrača i kontakti, pogonjeni novim pokretačem Impact Engine za animacije i kolizije igrača na terenu

> Viša produkcija sporednih stvari u arenama poput više od 150 jedinstvenih AI-vođenih likova koji neometano komuniciraju i zapravo čine scenu realističnijom

> Prošireni soundtrack s 202 pjesme (i najavom proširenja liste u budućim nadogradnjama).

> Te svakako i: neočekivane novosti (uspoređujemo li dosadašnje iskustvo sa sportskim simulacijama uz launch neke nove konzole u kojem smo dobijali uglavnom vizualna poboljšanja i ništa više) u modovima MyCAREER, WNBA, MyGM i MyLEAGUE kao i najava najvećeg košarkaškog communityja koji se, po svemu sudeći, više neće zvati Neighborhood. Ove novosti stizat će u idući tjednima kroz nekoliko videa i prikaza na službenoj stranici igre.

NEXT-GEN GAMEPLAY VIDEO

Visual Concepts je za prvi next-gen gameplay video odabrao prijateljsku utakmicu između Golden State Warriora i Dallas Mavericksa. Primjetite i novu kameru (Rail Cam).

NBA 2K21 u verzijama za PlayStation 5, Xbox Series X i Xbox Series S u prodaju dolazi kada i konzole – 19. studenog odnosno 10. studenog.

Više slika u nastavku: