Za one koji nisu dovoljno patili igrajući Elden Ring, stižu dobre vijesti jer je danas predstavljen novi i potpuno besplatan PvP DLC. Ako ste se do sad pitali zašto nemate pristup misterioznim koloseumima, znajte da je to zato što se FromSoftware potrudio pronaći inovativne načine mučenja svojih igrača i pronašao ga u upravo u njima.

Dosad zaključane, odnosno nedostupne zone; Koloseumi, sada su otkriveni kao mjesto gdje će se odvijati novi PvP mod igre u kojemu igrači mogu pristupiti borbama protiv i s drugim igračima na mreži. DLC donosi tri nove lokacije, Limgrave, Leyndell i Caelid, a svaka od njih dolazi s vlastitim setom pravila.

Tako koloseum Limgrave dolazi s dva moda, United Combat i Combat Ordeal. U prvom su modu igrači podijeljeni u dva tima koji će se boriti u bitkama s vremenskim ograničenjima uz mogućnost respawna, a svaka smrt i respawn daje bodove protivnicima, nudeći pobjedu timu s višim rezultatom. U modu Combat Ordeal s druge strane, svaki Tarnished stoji za sebe, i može se respawnati neograničeno puta, odnosno dok mjerač vremena ne dosegne nulu, te po istom principu kao i u United Ordealu, pobjedu nosi igrač s većim brojem bodova.

Koloseum Royale, koji se nalazi u Leyndellu, nudi Duel Mode u kojem se dvoje Tarnisheda sučeljavaju u dvoboju do smrti i to bez mogućnosti respawna.

Koloseum Caelid ima sve gore navedene modove s dodatkom mogućnosti prizivanja Spirit Ashesa.

Osim novih značajki PvP igre, ovaj DLC igračima donosi i neke nove kozmetičke mogućnosti i opcije.