Poznati razvojni studio DONTNOD Entertainment ovih je dana pun iznenađenja. Na tržište su tek svježe tijekom posljednja tri jedna izbacili novu epizodnu igru Tell Me Why, prije tri dana napokon su najavili da njihova nadolazeća psiho-triler avantura Twin Mirror izlazi 1. prosinca, a danas javljaju da je prva od pet epizoda njihove prethodne igre Life is Strange 2 od sada besplatna svim igračima na svim dostupnim platformama.

Vijest o tome razvojni studio je podijelio putem svojih društvenih mreža uz prigodni novi trailer, ističući da je prva epizoda besplatna za PC (Steam), PlayStation 4 i Xbox One. Ukoliko dosad nikako niste bacili oko na Life is Strange 2, od sada imate idealnu priliku za to, a ono što nemate je izgovor. 🙂

Ukoliko vam treba podsjetnik, Life is Strange 2 nije (direktno 😉 ) vezan uz prvu igru, već su protagonisti ovoga puta dva brata – američka klinca podrijetlom iz Meksika, koji su nakon nesretnog nadnaravnog događaja primorani pobjeći i skrivati se u divljini Amerike od policije. Interesanta je to igra u formi romana ceste, koja u fokus stavlja obiteljske odnose i narativ o ukradenom djetinjstvu u današnjici u kojoj su rasna netrpeljivost i religijski ekstremizam opet jači nego ikad.