Poznati razvojni studio DONTNOD Entertainment (Remember Me, Life is Strange 1 i 2, Vampyr, Tell Me Why) pod izdavačem Bandai Namco na svojoj psihološkoj avanturi Twin Mirror radi već nekoliko godina, a nakon silnih odgoda danas smo konačno dobili novi gameplay trailer te saznali kada igra izlazi na tržište. Igramo ju “već” ovoga prosinca.

Podsjećamo, protagonist igre Sam Higgs istraživački je novinar u velikome gradu u kojem se proslavio zbog odličnog posla koji obavlja. No smrt najboljeg prijatelja natjera ga da se vrati u svoj rodni gradić Basswood u zapadnoj Virginiji, kako bi prisustvovao sprovodu. Tamo će mu se dogoditi niz nesretnih situacija te se nađe usred misterioznog ubojstva koje će morati riješiti pomoću svojih jedinstvenih intelektualnih detektivskih i istraživačkih sposobnosti.

Kako to obično biva sa svakom novom Dontnodovom igrom, tako i ova donosi i interesantne, iako jednostavne nove mehanike. Protagonist Sam će prilikom istraživanja na raspolaganju imati umnu palaču – fizičko mjesto na koje može otići u mislima i poput Sherlocka Holmesa rekreirati događaje iz stvarnosti, pokušati pronaći skrivene tragove te tako rekreirati mjesta zločina i donijeti zaključke. Čitavu situaciju komplicirat će The Double – Samov dvojnik, unutarnji glas i fizička manifestacija njegove svijesti, koja će mu davati ponekad i moralno upitne savjete, a na igračima će biti da odluče hoće li ih prihvatiti ili ne. Dakako, svaka igračeva odluka, interakcija i otkriće utjecat će na tijek Samove istrage.

Igra je originalno otkrivena 2018. godine u sklopu sajma E3 2018, a od tada pa do danas razvojni studio DONTNOD Entertainment nekoliko je puta promijenio plan po pitanju onoga kako će igru izbaciti na tržište. Prvenstveno je zamišljena kao jedna cjelina, potom smo saznali da će izlaziti u epizodama, kao i prethodne Dontnodove igre Life is Strange 1 i 2, da bismo tijekom ovoga ljeta saznali da će Twin Mirror ipak izaći kao jedna cjelovita igra.

Svo to vrijeme nismo imali okvirni datum izlaska, a danas objavljeni novi gameplay trailer, osim pogleda na vizualna i mehanička poboljšanja igre, otkriva nam da Twin Mirror izlazi 1. prosinca ove godine za PC (ekskluzivno za Epic Games Store), PlayStation 4 i Xbox One. Od danas je ujedno dostupan i za prednaručivanje putem Epic Games Storea, a svi koji igru prednaruče, besplatno dobivaju i digitalni soundtrack.