U već tradicionalnoj praksi poznatog razvojnog studija DONTNOD Entertainment i njihovih prethodnih epizodnih igara kao što su Life is Strange 1 i 2, prva epizoda njihove prošlogodišnje odlične narativne avanture Tell Me Why od sada je potpuno besplatna za PC i Xbox One (igriva i na Series X/S).

Podsjećamo, radi se o avanturi koju čine tri epizode i u kojoj nam Dontnod predstavlja prvog ikad transrodnog protagonista. Tyler i njegova sestra Allison su blizanci koji dijele interesantnu umnu vezu te jedno s drugim mogu komunicirati pomoću misli. Tyler se nakon deset godina ponovno susreće sa svojom sestrom te će se zaputiti u mali rodni grad na Aljasci kako bi se suočili s mračnom prošlošću.

U prethodnom časopisu Reboot broj 74 u sklopu naših nagrada za najbolje igre 2020. godine Tell Me Why smo oslovili kao igru s najprogresivnijom tematikom 2020., a ako ju još niste zaigrali, sada možete provjeriti i zašto. Prva od tri epizode besplatno je dostupna za PC putem Steama, a za Xbox One i Xbox Series X/S putem Microsoft Storea.

Ukoliko, pak, imate pretplatu na Xbox Game Pass, tada već od prije imate “besplatni” pristup kompletnoj igri Tell Me Why i njezine tri epizode.