Kao što smo ranije danas već napomenuli, nakon što je više od pola sata čistog novog gameplaya igre Cyberpunk 2077 bilo prikazano novinarima iza zatvorenih vrata na sajmovima E3 2019 i gamescom 2019, razvojni studio CD Projekt RED danas je napokon novi gameplay pustio u javnost.

Dakako, sami gameplay koji je prikazan javnosti skraćena je i izrežirana verzija onoga prikazanog novinarima ovoga ljeta, kako bi studio u 15 minuta igračima prikazao sve bitno, uz prigodni glas naratora, koji je objasnio sve što nas u igri očekuje. Najveći naglasak u novom prikazu gameplaya bio je na demonstraciji različitih pristupa misijama, sukobu s neprijateljima i rješavanju problema i zadataka koje nam igra nudi.

Zeznuti odabiri čekaju nas iza svakog ugla

Kao što su iz CD Projekta već prethodno naglasili, iako postoje tri glavna arhetipa igrivih likova, u igri ćemo sami birati raznovrsne sposobnosti i kombinirati ih kako želimo. Mogućnosti su zaista brojne – možemo igrati kao potpuno nabrijani solo lik koji rukuje snažnim oružjem ili haker (netrunner) koji uspješno vitla nano-žicama pomoću kojih može hakirati neprijatelje i naprave iz daljine, ali ih koristiti i kao oružje te vitlati i puškama i pištoljima. Naravno, možemo igrati i kao techie, što je treći arhetip lika, no možemo se istovremeno poigravati sa svim tim sposobnostima u jednom liku i napraviti miks.

Druga najveća stvar koju treba uzeti u obzir je snažni naglasak na izborima i posljedicama koje nas očekuju. Prema riječima ekipe iz razvojnog studija CD Projekt RED, sve odluke koje donesemo imat će značajnog utjecaja na igru, likove i svijet te ćemo snositi posljedice, bilo da smo odabrali pobiti sve neprijatelje u nekom području ili ići stealth pristupom.

U gameplayu je kratko prikazana i vožnja motorom, većinom iz prvog lica

U svakom slučaju, pri vrhu ovoga teksta možete pogledati petnaestominutnu snimku gameplaya, a na samom kraju teksta, odnosno u nastavku možete pogledati i čitavu snimku livestreama, u kojoj je ekipa iz studija CD Projekt RED u detalje porazgovarala o igri i iznijela hrpetinu informacija. Potpuni pregled svih novosti o igri prenijet ćemo i u idućem broju časopisa Reboot, uključujući i informacije koje smo dobili na sajmu gamescom 2019 iza zatvorenih vrata.

Cyberpunk 2077 izlazi 16. travnja 2020. za PC, PlayStation 4, Xbox One i platformu Google Stadia.