Ako ste već na kioscima nabavili svoj primjerak novog broja časopisa Reboot (dostupan od 31. prosinca PROŠLE godine, hehe), primijetili ste da nam je očekivani Elden Ring jedna od tema u HYPE rubrici u kojoj smo prenijeli svoje dojmove nakon provedenih sedam sati u zatvorenoj beti sredinom studenog.

No, uz silni hype koji se podignuo oko Elden Ringa kao najočekivanije igre 2022. godine, od silnog oduševljenja što smo zapravo imali priliku igrati igru iz prve ruke, uspjeli smo zaboraviti da tadašnja zatvorena beta nije imala jednu važnu i neizostavnu stavku – kreaciju vlastitog lika! Jedino što smo tada mogli je odabrati jednu od pet dostupnih klasa čiji je izgled unaprijed kreiran, no čini se da je sada na YouTube procurila nova snimka koja upravo pokazuje kako ćemo kreirati svoje likove u Elden Ringu.

Video (koji bi uskoro mogao biti uklonjen, stoga ga pogledajte čim prije) dolazi putem YouTube kanala korisnika ER-SA, a iako su svi tekstualni elementi sustava u potpunosti uklonjeni, jasno je vidljivo da se radi o vizualno najnaprednijim i najljepšim modelima likova dosad u povijesti FromSoftwareovih souls-like igara. Također, ono što se može primijetiti u čak šest minuta videa je i da će, čini se, Elden Ring u konačnoj verziji zapravo nuditi 10 različitih klasa, dok smo prethodno znali za samo njih pet (Warrior, Enchanted Knight, Prophet, Champion i Bloody Wolf).

Ako video nije lažan, čini se da će grafički zastarjeli loši modeli likova iz svih prethodnih Soulsborne igara ostati u prošlosti te da se FromSoftware zaista potrudio nadograditi i taj aspekt vizualne prezentacije svoje nove igre. No osim što ćemo sada moći stvoriti lijepe likove i birati između hrpe frizura koje konačno izgledaju dobro, video pokazuje da je i dalje moguće stvoriti groteskne karikature od likova, što će biti poznato mnogim fanovima Soulsa. Tko voli, nek’ izvoli.

Elden Ring izlazi 25. veljače za PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X|S.