Nastavno na prošlotjednu premijernu najavu souls-like akcijskog RPG-a Flintlock: The Siege of Dawn, razvojni studio A44 , tvorci souls-like igre Ashen, sinoć su u sklopu eventa Future Games Show prikazali novi behind-the scenes pogled na svoju novu obećavajuću igru i otkrili nam neke nove detalje.

Kao što smo pisali prošloga tjedna, Flintlock je posebna souls-like igra jer spaja melee borbu i magiju s vatrenim oružjem kakvo imamo u stvarnom svijetu, pa u novom videu šef studija A44 i direktor igre ističe kako se tu radi o već postojećem ali jedinstvenom žanru flintlock fantasy koji je već zastupljen u drugim medijima.

Radi se o spoju baruta i tehnologije s pričama o mističnim bogovima i crnoj magiji, zbog čega ovaj žanr, a time i igra Flintlock: The Siege of Dawn imaju jedinstveni setting i atmosferu koja gotovo da nalikuje na steampunk. U sve to umiješana je i priča o zagrobnom životu i svijetu u kojem obitavaju nemrtvi, a u priči ove igre vrata zagrobnog života otvorena su te nemrtvi napadaju svijet živih.

U novom videu više je informacija podijeljeno i o samoj protagonistici igre koja se, kako smo ranije pisali, zove Nor Vaneksnažna žena i jedna od preživjelih, stručnjakinja za eksplozive na koju će pasti teška misija spašavanja svijeta, pri čemu će joj na putu pomagati AI kompanjon – magični pas Enki. No u priči igre Nor ima i motiv osobne osvete jer povrh uništenja svijeta, zli bogovi zaslužni su i za smrt njezina oca.

Flintlock: The Siege of Dawn izlazi nekad tijekom 2022. godine za PC (Steam, Epic Games Store), PlayStation 4, PlayStation 5Xbox One Xbox Series X|S, a odmah na dan izlaska stiže i na pretplatu Game Pass. Dok čekamo saznati točan datum izlaska igre, toplo preporučamo da pogledate iznad podijeljeni novi behind the scenes video za više informacija o igri, a u nastavku ponovno prenosimo i prošlotjedni premijerni trailer.