Izdavač Kepler Interactive i razvojni studio A44 (tvorci souls-like akcijskog RPG-a Ashen iz 2018.) ovoga su tjedna najavili svoju novu igru Flintlock: The Siege of Dawn, a bit će to još jedan souls-like akcijski RPG koji stiže kasnije tijekom godine.

O igri je zasad otkriveno nekoliko početnih informacija. Za početak, imat će veliki otvoreni svijet u kojem ćemo igrati kao Nor Vanek, članica koalicijske vojske zadužena da spriječi pošast nakon što su otvorena vrata zagrobnog života kroz koja je pobjegla drevna Božja vojska nemrtvih.

Naša protagonistica Nor Vanek vitla sjekirom, pištoljem i magijom i zasad se čini dosta kul

S tom vojskom nećemo se morati sukobiti sami jer ćemo imati i svog AI kompanjona – magičnog psa s nadnaravnim moćima koji se zove Enki. Uz borbu s “običnim” nemrtvim neprijateljima, naš će zadatak biti i da porazimo bogovevelike bosseve ovog svijeta, a to ćemo raditi kroz detaljni borbeni sustav.

Samim time Flintlock se kao nova souls-like igra zasad ističe tako što klasičnu melee borbu (napadat ćemo sjekirom) kombinira s vatrenim oružjem (poput kubure Flintlock po kojoj je igra očito dobila ime), a u sve to ubacuje i klasičnu magiju te razne druge stavke, uključujući i kombiniranje naših napada s magičnim napadima našeg psa Enkija, nagrađujući nizanje različitih komboa i kreativnost igrača u sukobima.

AI kompanjon Enki bit će magični pas. Ej, PAS! Pa ovo je najbolja odluka ikad – u souls-like igri igračima dati slatkog psa koji će napadati neprijatelje i bacati magiju

Golemi otvoreni svijet igre koji ćemo morati istraživati sastojat će se od brojnih različitih regija poput pustinje, pećinskih ruševina i utvrđenog grada zvanog City of Dawn. U kratkom opisu navedeno je i da će u svijetu koji su napali nemrtvi naš zadatak biti upoznavanje i okupljanje drugih skupina živih, kao što su mineri Blackstreama – tim stručnjaka za eksplozive i oružje koji će nam pomoći u posljednjoj opsadi protiv bogova.

Flintlock: The Siege of Dawn izlazi nekad tijekom 2022. godine za PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X|S, a odmah na dan izlaska stiže i na pretplatu Game Pass. Igru je već sad na PC platformama Steam i Epic Games Store moguće dodati na wishlistu i pratiti daljnji razvoj te vidjeti još kul fotki, a svakako sugeriramo da bacite oko i na službenu stranicu igre. U nastavku donosimo najavni CGI trailer koji, nažalost, ne prikazuje gameplay.