Do kraja ove godine na Steam Early Accessu trebala bi se naći igra RAN: Lost Islands, koju razvija Jolly Roger Game Studio, a na tržište izbacuje Zodiac Interactive. Ovaj naslov donijet će nam srednjovjekovnu battle royale borbu za do 100 igrača, smještenu u 16. stoljeće, u vrijeme dok je borba bila isključivo bliske udaljenosti uz poneko, tek otkriveno vatreno oružje.

Igru ćemo zaigrati uz tri frakcije, European Empire, Ming Dynasty i Japanese Shogunat, a svaka od njih donosi drugačiji stil igre. Na mapi su skrivena brojna antička blaga, do kojih ćemo dolaziti rješavanjem različitih zagonetki, a kako bi nam cilj igre bio dodatno otežan, jednom kad pokupimo skriveno blago postat ćemo meta vidljiva svim igračima na mapi. Uz to, morat ćemo se suprotstaviti i raznim prirodnim nepogodama poput tornada i tsunamija, ali i skrivenim divljacima te golemim morskim čudovištima.

Dodajmo još da su najavljene pomorske bitke te one ispod razine mora, a kako je razvojni studio sve to implementirao, možete vidjeti u prvom gameplay traileru ispod teksta. Igra izlazi krajem godine na PC, dok je verzija za PlayStation 4 i dalje u razvoju.